Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odpre se čez 01:07).
Kinobalon na Kino Otoku 2012

Arcadia Arcadia

Olivia Silver / ZDA / 2012 / 90 min / podnapisi, angleščina / 11+

Program za otroke in mlade na 8. mednarodnem festivalu Kino OtokIzola, Kulturni dom, 30. 5. – 3. 6. Ljubljana, Kinodvor, junij

režija in scenarij Olivia Silver, fotografija Eric Lin, montaža Jennifer Lee, kostumografija Kim H. Ngo, zvok Tom Paul, glasba The Low Anthem, igrajo John Hawkes (Tom), Ryan Simpkins (Greta), Ty Simpkins (Nat), Kendall Toole (Caroline), producenta Julien Favre, Silenn Thomas , prodaja Visit Films, ,

festivali, nagrade Berlinale 2012 – kristalni medved v sekciji Generation Kplus

IMDb

Najstnica Greta, sestra Caroline in mali Nat morajo na 3000 milj dolgo pot z očetom, ki je dobil službo v novem kraju Arcadia v Kaliforniji. Ameriški road movie za najstnike!

zgodba
Dvanajstletni Greti ter njeni sestri in bratu oče obljublja boljše življenje v Arcadii, majhnem mestu v sončni Kaliforniji. Navsezgodaj zjutraj jih naloži v do vrha napolnjen avto in odpravijo se na dolgo pot. Zagotovi jim, da se jim bo mama pridružila kasneje. Sprva so vsi dobre volje. Oče otroke zabava z drznimi zgodbami in jim slika kalifornijskih paradiž. Greta stiska k sebi plišastega zajčka Harrisona in občuduje slikovito pokrajino, po kateri potujejo. Starejši sestri Caroline po glavi roji predvsem fant, ki ga je pustila za sabo. Devetletni Nat se veseli Velikega kanjona, ki naj bi ga obiskali na poti.
Pot jih pelje čez Ameriko, od motela do motela, od enega bara s hitro prehrano do naslednjega. Toda očetovo razpoloženje se spreminja podobno kot pokrajina ob njihovi poti. Zapleta se v prepire z ljudmi, ki jih srečujejo. Pred otroki vse teže skriva dolge in neprijetne telefonske pogovore. Greti se vse bolj zdi, da nekaj ni v redu. Česa jim oče ne pove? Ve starejša sestra nekaj, kar njej skrivajo? Zakaj se mama ne oglaša na telefon? Greta bo morala sprejeti, da njena družina ne bo več povsem taka, kot je bila.

pedagoško gradivo

o avtorici
Olivia Silver se je uveljavila kot režiserka kratkih filmov. S filmoma Aisle 73 in Little Canyon je osvojila nagrade na številnih festivalih po svetu. Arcadia je njen prvi celovečerni film.

filmografija
2012 Arcadia, celovečerni
2008 Little Canyon, kratki
2006 Aisle 73, kratki

Dodatna gradiva

Kinobalon na Kino Otoku 2012


Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

torek, 30. 04. 2024 / 10:00 / Dvorana

Animirana uspešnica, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Radikal Radical

Christopher Zalla

torek, 30. 04. 2024 / 15:15 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna

Maja Weiss

torek, 30. 04. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Dokumentarec Maje Weiss pripoveduje zgodbe štirih ukradenih otrok, zadnjih še živečih slovenskih žrtev nacističnega rasnega programa Lebensborn.