Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:45 (odpre se čez 07:31).

George Harrison: Živeti v stvarnem svetu George Harrison: Living in the Material World

Martin Scorsese / ZDA / 2011 / 208 min

Scorsesejev dokumentarec o Georgeu Harrisonu, »tihemu Beatlu,« se v prvi polovici ukvarja s fazo beatlomanije, o kateri vsi vemo vse. Film za sabo nujno potegne splošno dokumentiranje časa, kjer Harrison ob Lennonu in McCartneyju vendarle ni igral osrednje vloge. Stvari se dramatično spremenijo v pozni fazi Beatlov, ko se je Harrison začel ukvarjati s spiritualnostjo, odkril indijski misticizem in Ravija Shankarja ter Maharišija, z meditacijo okužil tudi druge člane skupine in v glasbo Beatlov vpeljal vzhodnjaške elemente. Drugi del dokumentarca, ki se ukvarja s samostojno kariero in pevčevo poglobljeno spiritualnostjo, razkriva številne neznanke in popravlja zgrešeno javno dojemanje Harrisona; družinske arhive je namreč odprla Harrisonova druga žena Olivia, s čimer je Scorseseju ponudila neskončno količino arhivskega gradiva.

»George je izražal prepričanje, da v življenju in bivanju bogastvo in slava nista najpomembnejša. To je bila oseba, ki sem jo želel pobliže spoznati.« (Martin Scorsese)

Martin Scorsese – filmografija (izbor)
Street Scenes (1970); Italianamerican (1974); Zadnji valček/The Last Waltz (1978); A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies (1995); Il mio viaggio in Italia (1999); Shine a Light (2008)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

četrtek, 02. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Ko zorijo jagode Ko zorijo jagode

Rajko Ranfl

četrtek, 02. 05. 2024 / 14:00 / Dvorana

Mladinski film, ki ga danes ne bi mogli posneti.

Trst Trst

France Štiglic

četrtek, 02. 05. 2024 / 16:00 / Dvorana

Film, s katerim je skušala Slovenija dobiti hladno vojno.