Danes je blagajna odprta od 16:30 do 20:30 (odpre se čez 12:18).
22. LIFFe v Kinodvoru

Hitra družba Fast Company

David Cronenberg / Kanada / 1979 / 91 min

Športna drama o veteranu avtomobilskih dirk in njegovem pohlepnem, skorumpiranem menedžerju, ki bi rad pomladil svojo šofersko ekipo. Svojevrstna anomalija v opusu Davida Cronenberga.

režija David Cronenberg, scenarij Phil Savath, Courtney Smith, David Cronenberg (po izvirni zgodbi Alana Treena), fotografija Mark Irwin, glasba Fred Mollin, montaža Ronald Sanders, igrajo William Smith (Lonnie Johnson), Claudia Jennings (Sammy), John Saxon (Phil Adamson), Nicholas Campbell (Billy Brocker), Cedrick Smith (Gary Black), Judy Foster (Candy), George Buza (Meatball)

Cronenberg tokrat prvič ne snema po svojem scenariju in prvič (in edinkrat) režira zgodbo brez pridiha fantastičnega, grozljivega, perverznega, nadnaravnega, zločinskega, ekscesnega ali vsaj psihološko kompleksnega. Pa vendar gre še vedno za čistokrvni film Davida Cronenberga – le klinična obsedenost s telesom je tukaj zamenjana z nič manj klinično obsedenostjo s pločevino in asfaltom. Film lahko beremo tudi kot nekakšno napoved Cronenbergove kasnejše mojstrovine Trk, očiščene eksplicitnih seksualnih navez na avtomobilizem ter križane s čaščenjem ceste kot doma in nihilizmom Hellmanovega Peklenskega asfalta.

»Čeprav se morda sliši čudno, mi v tistem času nihče ni ponudil nobenega dela. Zato sem sprejel povabilo, da posnamem ta film. Rad imam avtomobilske dirke in všeč mi je bilo, da enkrat za spremembo ne bom snemal v Torontu. Čeprav se zdi, da film ne sodi v moj opus, to ne drži. Gre za povsem moj film, ki je nastal iz srca. Res je, da sem imel manj nadzora nad produkcijo, vendar sem v vizualnem smislu nadaljeval z brušenjem svojega sloga.«
– David Cronenberg

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Telo Telo

Petra Seliškar

ponedeljek, 20. 05. 2024 / 17:30 / Dvorana

Intimni dokumentarec raziskuje izjemno življenje in zapleteni notranji svet ženske, ki je dvajset let preživela na robu med življenjem in smrtjo. Zgodba o vztrajnosti in sprejemanju, o bolezni in zdravju, o povezanosti telesa in duha.

Izzivalci Challengers

Luca Guadagnino

ponedeljek, 20. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) je zabavna, seksi in kinetična pripoved o zapletenem ljubezenskem trikotniku, postavljena v tekmovalni svet profesionalnega tenisa.

Samsara Samsara

Lois Patiño

torek, 21. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.