Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:30 (za danes zaprto).
Animateka 2010

The Asylum Session Ajîru sesshon

Tact Aoki / Japonska / 2009 / 63 min / japonščina

režija Tact Aokiscenarij Tact Aokianimacija CG Tact Aokiglasba Tact Aokiprodukcija in distribucija CoMix Wave Films

Celovečerni animirani film v 3DCG tehniki o mladih, ki si strastno želijo izvesti ulični dogodek »Srečanje za azil«.

Družba v daljni prihodnosti, ko se razvoj civilizacije ustavi. Hiyoko, srednješolka, ki si želi študirati na umetniški akademiji, pobegne od doma, ker oče odstrani vse slike, ki jih je naslikala njena pokojna mati. Hiyoko nima kam iti, zato konča na stadionu »Azil«, kjer ljudje bivajo v šotorih in živijo iz rok v usta. Prebivalci Azila se v okviru protestne kampanje odločijo pripraviti ulični dogodek »Srečanje za Azil«. Akira, ki jo izberejo, da kot vodilna nastopajoča umetnica v živo riše na ogromno platno, se začne učiti slikanja od Hiyoko.

Tact Aoki je leta 1999 osnoval indie rock bend Shaoguee, v katerem je sodeloval kot vodilni pevec in kitarist. Leta 2004 je začel pripravljati promocijski video za svoj bend in se hkrati učil računalniško generiranega animiranja. Čeprav je bil kot animator s pomočjo računalniškega generiranja le začetnik, je v enem letu dokončal 30-minutni kratki animirani film Haruwo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

nedelja, 28. 04. 2024 / 11:00 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Dunja in princesa iz Alepa Dounia et la princesse d'Alep

Marya Zarif, André Kadi

nedelja, 28. 04. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Osupljivo čustveno in vizualno popotovanje v Sirijo skozi pripoved šestletne deklice Dunje. Otroška perspektiva resni temi doda očarljivo mešanico pesmi, dišav in čarobnih moči, hkrati pa vzbuja upanje v moč solidarnosti državljanov sveta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 28. 04. 2024 / 14:10 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.