Danes je blagajna odprta od 14:40 do 21:00 (odpre se čez 03:07).

Pesem ptic El cant dels ocells

Albert Serra / Španija / 2008 / 98 min / hebrejščina

Vizualno osupljiva, vsebinsko pogumna interpretacija zgodbe o treh kraljih, posneta v nezemeljski črno-beli tehniki. Film je bil posnet le z naravno svetlobo in z neprofesionalnimi igralci v edinstvenih pokrajinah Islandije in Kanarskih otokov.

Trije kralji se odpravijo iskat pravkar rojenega Mesijo. Prebijajo se skozi gorato, skalnato pokrajino, kjer se bojujejo z močnimi vetrovi. Zvezda, ki bi jih morala voditi do cilja, pa se skriva za debelo plastjo oblakov. Na poti se neprestano prerekajo o tem, kako nadaljevati. Pozneje vidimo Jožefa in Marijo, zdolgočasena v jaslih. Marija bi se raje igrala z živalmi kot pa skrbela za malega Jezusa.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

torek, 07. 05. 2024 / 15:40 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

torek, 07. 05. 2024 / 18:15 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

torek, 07. 05. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.