Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:45 (za danes zaprto).

Nadzor Control

Anton Corbijn / Velika Britanija, Japonska, Avstralija, ZDA / 2007 / 122 min / angleščina

Film je režiral priznani fotograf glasbenikov Anton Corbijn na podlagi knjige Deborah Curtis Touching From A Distance. Gre za zgodbo o pokojnem pevski skupine Joy Divison Ianu Curtisu; prikazuje vzpon njegove skupine in tragični samomor.

režija Anton Corbijn, scenarij Matt Greenhalgh, igralci Sam Riley, Samantha Morton, Alexandra Maria Lara, Joe Anderson, James Anthony Pearson, Harry Treadaway, Craig Parkinson, Toby Kebbell

IMDb Uradna stran

“Naj poenostavim do meje banalnosti: filmi so lahko dobri ali slabi. In filmi, ki se tematsko navezujejo na muziko, načeloma niso nobena izjema. Vendar pa obstaja nekaj, kar jih v vsakem primeru rešuje: muzika. Roko na srce: ne vem, kakšen je film Control, nisem ga še gledal. In ravno zato sem ga izbral: rad bi ga videl. Seveda v upanju, da je dober. Ampak hkrati je to popolnoma nepomembno, vem namreč, da obstaja nekaj, kar ga bo v vsakem primeru reševalo: muzika. Skratka: prepričan sem, da se bom mel fajn.” Boštjan Narat

Film Nadzor je režiral priznani fotograf glasbenikov Anton Corbijn. Temelji na knjigi Deborah Curtis z naslovom Touching From A Distance. Gre za zgodbo o pokojnem pevski skupine Joy Divison Ianu Curtisu, prikazuje vzpon njegove skupine in tragični samomor.

Igrajo Samantha Morton, Alexandra Maria Lara in neverjetni, doslej malo znani Sam Riley v vlogi Iana Curtisa. Film prikazuje njegov odnos tako z ženo kot dekletom, njegovo bitko z epilepsijo in pot do uspeha z njegovo skupino Joy Divison. V filmu so skladbe skupine New Order kot tudi izvirni posnetki iz sedemdesetih Warsaw in Joy Divison.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dunja in princesa iz Alepa Dounia et la princesse d'Alep

Marya Zarif, André Kadi

petek, 03. 05. 2024 / 10:00 / Dvorana

Osupljivo čustveno in vizualno popotovanje v Sirijo skozi pripoved šestletne deklice Dunje. Otroška perspektiva resni temi doda očarljivo mešanico pesmi, dišav in čarobnih moči, hkrati pa vzbuja upanje v moč solidarnosti državljanov sveta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 03. 05. 2024 / 15:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

petek, 03. 05. 2024 / 17:50 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.