Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:30 (odprto še 01:58, tel: 01 239 22 17).

Tokijska nora olimpijada Tokyo Onlypic 2008

Riichiro Mashima / Japonska / 2008 / 117 min / japonščina

Nadvse zabavna, virtuozna animirana satira o norih olimpijskih igrah kot medijskem spektaklu.

režija Riichiro Mashima, scenarij Mashima Riichiro, fotografija Mashima Riichiro, igrajo Yûki Himura, Junichi Mogi, Shôko Nakagawa, Osamu Shitara

festivali, nagrade Fantasia – Montreal, Rotterdam 2009

IMDb Uradna stran

Domiselna parodija medijske norosti, ki spremlja olimpijske igre. Projekt zaobjema razne variacije in tehnike umetnosti risanega filma. Struktura filma je enaka televizijskim poročilom, za katera so prispevke ustvarili različni svetovni animatorji: Takanobu Mizuno, Bill Plympton, Keiko Sootome, Toru Hosokava, Takaši Taniguči, Richard Fenwick, Tecuro Kodama, AC-bu, Ignacio Ferreras, Jutaro Savada in Hirojuki Nakao. Ustvarjalci se niso omejevali na resnične športe ali bitja – včasih je videti, kakor da prihajajo z drugega planeta.

»Poklicali so me nepričakovano. Edine smernice, ki sem jih prejel, so bile, da morajo biti med občinstvom Japonci in da se mora logotip OnlyPic pojaviti v filmu /…/ Tekma za ljubezen je bila moja zamisel, menil sem, da je ljubezen bolj tekmovalna od športa.«
(Bill Plympton)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

sobota, 04. 05. 2024 / 19:15 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic. 

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

sobota, 04. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Izzivalci Challengers

Luca Guadagnino

nedelja, 05. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) je zabavna, seksi in kinetična pripoved o zapletenem ljubezenskem trikotniku, postavljena v tekmovalni svet profesionalnega tenisa.