Danes je blagajna odprta od 16:30 do 20:30 (odprto še 02:19, tel: 01 239 22 17).

Poraženci in zmagovalci Losers and Winners

Ulrike Franke in Michael Loeken / Nemčija / 2006 / 96 min / nemščina

 Leto in pol sta Ulrike Franke in Michael Loeken opazovala razkosavanje gigantskega industrijskega kompleksa in dokumentirala zgodbe, ki so spremljale njegovo izginjanje: kako koksarji industrijskega območja v Porurju doživljajo prihod in delovne metode Kitajcev. Spremljala sta njihove občutke ob izginjanju nekoč najmodernejše koksarne v Evropi, pa tudi napetosti in konlikte, ki so jih doživljali kitajski delavci ob svojem 60-urnem delovnem tednu, daleč od doma in družin, ujeti med evforijo in dvomi o svoji prihodnosti. Trčila sta dva svetova. Toda kateri je zmagovalec in kateri poraženec, ko delovna mesta in “gospodarski čudež”, ki jih je omogočil, zapušča deželo svojega porekla in ko vsa Nemčija doživlja iz prve roke vpliv pojava globalizacije, medtem ko v Srednjem cesarstvu vizije prihajajo in izginjajo z vsakim minulim dnem.

Dnevi etnografskega filma

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Izzivalci Challengers

Luca Guadagnino

ponedeljek, 20. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) je zabavna, seksi in kinetična pripoved o zapletenem ljubezenskem trikotniku, postavljena v tekmovalni svet profesionalnega tenisa.

Samsara Samsara

Lois Patiño

torek, 21. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

torek, 21. 05. 2024 / 19:30 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.