Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:20 (odpre se čez 03:49).
Delavnica animiranega filma

Delavnica animiranega filma

Enodnevna zimska počitniška delavnica.

19. februarja od 9:00 do 13:30, Kinodvor
Delavnica animiranega filma
Za otroke od 8. do 12. leta

Ogledali si bomo program kratkih animiranih filmov Pripovedke iz živalskega kraljestva in se tudi sami preizkusili v animiranju jajčnih kartonov, tetrapakov, ovitkov čokolade – embalaže, ki jo običajno zavržemo. Z nekaj domišljije in s pomočjo kolažne tehnike jo bomo v stop-motion animaciji spremenili v živalske super junake. Delavnico vodita animatorki z Društva Slon, Tina Zadnik in Anja Cimerman.

Cena delavnice je 10 EUR in vključuje tudi vstopnico za ogled filma. Prijave s plačilom sprejemamo pri blagajni Kinodvora od 25. januarja, za člane Kluba Kinobalon, ki imajo prednost pri prijavi, pa od 18. januarja. Informacije o delavnici: kinobalon@kinodvor.org.

Aktualno

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

nedelja, 28. 04. 2024 / 11:00 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Dunja in princesa iz Alepa Dounia et la princesse d'Alep

Marya Zarif, André Kadi

nedelja, 28. 04. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Osupljivo čustveno in vizualno popotovanje v Sirijo skozi pripoved šestletne deklice Dunje. Otroška perspektiva resni temi doda očarljivo mešanico pesmi, dišav in čarobnih moči, hkrati pa vzbuja upanje v moč solidarnosti državljanov sveta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 28. 04. 2024 / 14:10 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.