Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:00 (odprto še 2 uri, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

četrtek, 14. 06. 2018 / 21:30 / Kinodvorišče

Kinodvorišče / Premiera slovenskega filma

V prisotnosti filmske ekipe.

od 14. junija 2018

Šum Balkana Šum Balkana

Boris Petkovič / Slovenija / 2017 / 75 min / albanščina, makedonščina, slovenščina, srbščina

Projekcije filma

četrtek, 14. 06. 2018 / 21:30 / Kinodvorišče

Kinodvorišče / Premiera slovenskega filma

V prisotnosti filmske ekipe.

Dokumentarni film ceste, ki se nenehno giblje na robu nesporazumov in se izgublja po poteh, ki jih ni na sodobnih navigacijskih napravah.

režija Boris Petkovič, scenarij Boris Petkovič, Tomaž Grom, fotografija Lea Aymard, montaža Boris Petkovič, glasba Tomaž Grom, zvok Mirella Habr, Aleš Emlyn Smolej, Julij Zornik, produkcija Boris Petkovič, Mirella Habr (Zavod Kineki), koprodukcija Tom Gomizelj (Društvo Katapult), nastopajo Tomaž Grom, Miroslav Matić, Nevaip Saliu, Dario Krmpotić, Edison Shukriu, Gentian Ymeri, Daniel Marinič, Šaban Karajić, Nermin Frljanović, distribucija Zavod Kineki

festivali, nagrade DOKUDOC, Maribor. FSF, Portorož. Slobodna zona, Beograd.

Uradna stran

Fotografije

zgodba
Kaj se zgodi, ko se sodobna improvizirana glasba poveže z balkanskimi uličnimi glasbeniki? Kako to zveni? Tomaž Grom, slovenski kontrabasist, skladatelj, improvizator in raziskovalec zvočnega potenciala, je sédel v svoj kombi in po ulicah Maribora, Zagreba, Tuzle, Novega Sada, Prištine, Tirane in Skopja začel iskati sodelavce. To je dokumentarni film ceste, ki se nenehno giblje na robu nesporazumov in se izgublja po poteh, ki jih ni na sodobnih navigacijskih napravah.

iz prve roke
»To je film nenehnega iskanja, ki se napaja v nesporazumu kot najbolj kreativnem momentu komunikacije. Šum je tu del celotnega koncepta filma – šumi v dialogu, v kameri, v montaži, daleč od tega, kar koncipiramo kot nek ‘popeglan’ film 21. stoletja, ampak si preprosto v formi dovoli iti nekam, kjer mrgoli napak, tresenj, ki jih v letu 2017 običajno zbrišejo takoj, ko nastanejo. Mi pa ta šum puščamo kot neko osnovno vodilo, film v celem šumi.«
– Boris Petkovič

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LBJ LBJ

Rob Reiner

petek, 25. 05. 2018 / 17:00 / Dvorana

Woody Harrelson v svoji večplastni upodobitvi kontroverznega ameriškega predsednika Lyndona Johnsona razkrije tako njegove izjemne pogajalske spretnosti kot osebne negotovosti. Film Roba Reinerja osvetljuje politikovo kariero v zgodnjih šestdesetih ter njegove pogosto spregledane dosežke, predvsem zgodovinski zakon o državljanskih pravicah.

Nikoli zares tukaj You Were Never Really Here

Lynne Ramsay

petek, 25. 05. 2018 / 19:00 / Dvorana

Lynne Ramsay nam pod krinko surovega in temačnega trilerja ponudi tankočutno značajsko študijo, ki drzno kljubuje pravilom žanra.

Družinska zadeva Mia oikogeneiaki ypothesi

Angeliki Aristomenopoulou

petek, 25. 05. 2018 / 20:00 / Mala dvorana

Intimen portret grške glasbene družine, ki jo povezuje ljubezen do glasbe.