Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (odprto še 03:33, tel: 01 239 22 17).
Spremljevalni program 4. festivala Kinotrip

Spremljevalni program 4. festivala Kinotrip

Pogovori s filmskimi gosti, razstava, druženja in Kinotripova zaključna žurka!

Filmski pogovori z gosti
Tudi letos se obetajo pogovori s filmskimi gosti. V četrtek, 28. marca, se bomo po projekciji filma Ne puščaj sledov pogovarjali z režiserko Debro Granik preko Skypa. V petek, 29. marca, po projekciji filma Čez prepade pa z režiserjem Bing Liujem, prav tako preko Skypa.

Razstava: Fanzin Kinotripovih utrinkov
Santana Bojić, Klara Kracina in Izabela Klementina Tominšek, članice preteklih Kinotripovih filmskih klubov, so izbrane utrinke prvih treh let festivala Kinotrip ovekovečile v obliki svojevrstnega fanzina. Ta bo v času festivala razstavljen v Galeriji Kinodvora.

Kinotripova nagrada občinstva
Oceni film in se poteguj za članstvo v Klubu Kinodvora!
Po končani projekciji oddaj glasovnico s svojo oceno filma. Režiserka ali režiser zmagovalnega filma bo prejel/a Kinotripovo nagrado občinstva. Nagrado pa si z glasovanjem lahko pridobiš tudi ti, saj bomo ob zaključni projekciji festivala izžrebali tri srečneže in jim podarili enoletno članarino v Klubu Kinodvora.

Nekaterim projekcijam sledijo slastne filmske pogostitve!

Kinotripova zaključna žurka
Sobota, 30. 3. 2019, ob 22.00
Po zadnji festivalski projekciji sledi v Kavarni Kinodvora zaključna žurka!


 NA FESTIVALU TUDI:

Kinotripove šolske novinarske akreditacije
Mladim novinarjem šolskih radijskih postaj in časopisov so na voljo Kinotripove šolske akreditacije, s katerimi si lahko brezplačno ogledaš vse festivalske filme. Za akreditacijo lahko zaprosijo srednje šole do petka, 22. marca, preko spletne prijavnice, objavljene – tukaj.

Kinotripovi foto & video utrinki
Celotno dogajanje festivala Kinotrip bo skrbno beležila skupina uradnih mladih foto in video poročevalcev. Za vas bodo letos utrinke lovili Luka Bitenc, Laura Čamernik, Nika Klander in Laura Osolnik s Srednje medijske in grafične šole Ljubljana. Njihova mentorja bosta profesorja Miha Golob in Justina Gračner Botonjić. Spremljaš jih lahko na Kinotripovem Facebook in Instagram profilu.

Narokana na Kinotripu
Letošnje festivalsko dogajanje bosta spremljala tudi Ana Šega in Rok Gumzej, voditelja mladinske oddaje Čist zares TV Slovenija in vlogerja, ki ju na vseh družbenih omrežjih najdeš pod imenom Narokana.

 

Delavnica: Ostrimo pogled na Kinotripu!
Od srede, 28. 3., do sobote, 31. 3.
Na tridnevni filmsko-kritiški delavnici bomo gledali izbrane filme, ki jih bomo v sproščenem pogovoru po projekcijah prerešetali. Ob pomoči mentorice dr. Maje Krajnc bomo pretresli ideje za prve zapise, ki jih bomo kasneje ob konstruktivnih komentarjih in smernicah oblikovali, premleli ter izpopolnili. K omizju v Kavarni Kinodvora, kjer se bomo zasidrali s svojimi računalniki, bomo povabili tudi festivalske goste. Končni izdelki bodo objavljeni na festivalski spletni strani in na blogu Ostrenje pogleda, izbor tekstov pa v reviji KINO!. Udeleženci delavnice prejmejo brezplačno akreditacijo za ves festival.

Cena delavnice je 8 evrov, število mest je omejeno. Prijave na ostrenje.pogleda@gmail.com. V sodelovanju z Društvom za širjenje filmske kulture KINO!

nedelja, 10. 03. 2019

4. mednarodni filmski festival Kinotrip

Trije dnevi, šest celovečernih filmov in en program kratkih s pestrim spremljevalnim dogajanjem – med 28. in 30. marcem v Kindovoru. Vstopnice že v prodaji!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Mladi Ahmed Le Jeune Ahmed

Jean-Pierre, Luc Dardenne

četrtek, 01. 10. 2020 / 15:00 / Dvorana

Zgodba o trinajstletnem Ahmedu, razpetem med ideje o čistosti, ki mu jih vceplja lokalni imam, ter skušnjave življenja. Ali lahko ljubezen premaga fantov pravičniški srd?

Corpus Christi Boże Ciało

Jan Komasa

četrtek, 01. 10. 2020 / 17:30 / Dvorana

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.

Delphine in Carole, uporni muzi Delphine et Carole, insoumuses

Callisto McNulty

četrtek, 01. 10. 2020 / 20:30 / Dvorana

Delphine Seyrig je zaslovela v filmih Françoisa Truffauta, Alaina Resnaisa, Luisa Buñuela in Chantal Akerman, manj pa je znano, da je bila v šestdesetih in sedemdesetih letih tudi močan glas francoskega feminističnega gibanja. S filmarko Carole Roussopoulos sta bili med ustanoviteljicami enega prvih aktivističnih video kolektivov Les Insoumuses, pod okriljem katerega sta ustvarili serijo drznih in prevratniškega humorja polnih videov. Ta pozabljeni vidik Delphinine kariere v arhivskem dokumentarcu Delphine in Carole, uporni muzi osvetli Carolina vnukinja Callisto McNulty.