Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 12:51).

Zver La bête

Bertrand Bonello / Francija, Kanada / 2023 / 146 min / francoščina

Bertrand Bonello v formi znanstvenofantastičnega filma razmišlja o ideji, da nas v prihodnosti čaka nekaj grozečega, česar v sedanjosti ne moremo v popolnosti razumeti. Ohlapna adaptacija novele Zver v džungli Henryja Jamesa iz leta 1903.

igrajo Léa Seydoux (Gabrielle), George MacKay (Louis), Guslagie Malanda, Dasha Nekrasova (Dakota), Martin Scali (Georges), Elina Löwensohn, Marta Hoskins, Julia Faure, Kester Lovelace, Felicien Pinot, Laurent Lacotte, Lottie Andersen, Galice Cassagnes

festivali, nagrade Benetke 2023, Toronto 2023, New York 2023 

V bližnji prihodnosti, ko svetu že vlada umetna inteligenca, postanejo človeška čustva grožnja. V ta namen je bil razvit program, ki ljudem omogoča, da se znebijo čustev in tako povečajo svojo storilnost na delovnem mestu. Gabrielle se prostovoljno podvrže programu, a odkrije, da zaradi tega podoživlja potlačena čustva in prejšnja življenja. V vsakem izmed teh življenj je navezana na Louisa, svojo veliko ljubezen, ki ga obišče v treh različnih zgodovinskih obdobjih. Gabrielle ponovno prevzamejo čustva, ker sluti, da se bliža katastrofa.

»Najprej sem želel upodobiti portret ženske ter se neposredno ukvarjati z ljubeznijo in melodramo. Zatem to sopostaviti žanrskemu filmu, saj menim, da se romantika in žanrskost dobro ujameta. Hotel sem preplesti intimnost in spektakel, klasicizem in sodobnost, znano in neznano, vidno in nevidno. Morda spregovoriti o najbolj bolečem občutju, strahu pred ljubeznijo. Je tudi portret ženske, ki skoraj preide v dokumentarec o igralki.« (Bertrand Bonello)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!