Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 30 minut, tel: 01 239 22 17).

Žrebanje Lotto

Zaza Khalvashi, Tamta Khalvashi / Gruzija, Litva / 2023 / 84 min / gruzijščina

Neobičajen portret tesno povezane skupnosti ter njenih ljubezni, zločinov, skrivnosti in sanj: v mestecu ob črnomorski obali se prepletajo vsakdani melodramatičnega kitarista, nesrečno zaljubljenih najstnikov, klasičnega violinista v krizi srednjih let, človeka, ki se je ravnokar vrnil iz zapora.

igrajo Inga Jakhutashvili, Guladi Goguadze, Leila Bibineishvili, Anri Mutidze, Omar Beridze

Stanovanjski blok in dvorišče v zadnjem filmu Zaze Khalvashija, ki ga je po njegovi smrti leta 2020 dokončala njegova hči Tamta Khalvashi, postaneta prizorišče prepleta utrinkov iz življenja tamkajšnjih stanovalcev. Ti utrinki na prvi pogled delujejo banalno, celo čudaško, a skrivajo nepričakovane globine. Samosvoje zgodbe, polne malenkostnih spletk in podložene s podtonom suhega humorja, prikličejo dela Béle Tarra, Akija Kaurismäkija in Federica Fellinija.

»Proces snemanja se mi zdi skoraj kot verski obred, ko te ob zlitju nadnaravnega in materialnega zapustijo čutila ter te pripovedovanje resničnosti popolnoma odnese, kar v tebi vzbudi nemir in notranjo napetost. /…/ Bistveno je, koliko se režiser počuti samega, z drugimi besedami osredotočenega na lastno sposobnost zaznavanja. Bolj kot je ustvarjalec osamljen, bolj zaupanja vredno je njegovo ustvarjanje.« (Zaza Khalvashi) 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nadomestna projekcija

Ingeborg Bachmann: potovanje v puščavo Ingeborg Bachmann – Reise in die Wüste

Margarethe von Trotta

sreda, 24. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Film o burnem razmerju med Ingeborg Bachmann, eno največjih nemško pišočih pesnic 20. stoletja, in slavnim dramatikom Maxom Frischem; zgodba o ženski in njeni neustavljivi želji po svobodi – tako v karieri kot v ljubezni.

Anatomija padca Anatomie d’une chute

Justine Triet

sreda, 24. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.

Zadnjič

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 25. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.