Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Žrebanje Lotto

Zaza Khalvashi, Tamta Khalvashi / Gruzija, Litva / 2023 / 84 min / gruzijščina

Neobičajen portret tesno povezane skupnosti ter njenih ljubezni, zločinov, skrivnosti in sanj: v mestecu ob črnomorski obali se prepletajo vsakdani melodramatičnega kitarista, nesrečno zaljubljenih najstnikov, klasičnega violinista v krizi srednjih let, človeka, ki se je ravnokar vrnil iz zapora.

igrajo Inga Jakhutashvili, Guladi Goguadze, Leila Bibineishvili, Anri Mutidze, Omar Beridze

Stanovanjski blok in dvorišče v zadnjem filmu Zaze Khalvashija, ki ga je po njegovi smrti leta 2020 dokončala njegova hči Tamta Khalvashi, postaneta prizorišče prepleta utrinkov iz življenja tamkajšnjih stanovalcev. Ti utrinki na prvi pogled delujejo banalno, celo čudaško, a skrivajo nepričakovane globine. Samosvoje zgodbe, polne malenkostnih spletk in podložene s podtonom suhega humorja, prikličejo dela Béle Tarra, Akija Kaurismäkija in Federica Fellinija.

»Proces snemanja se mi zdi skoraj kot verski obred, ko te ob zlitju nadnaravnega in materialnega zapustijo čutila ter te pripovedovanje resničnosti popolnoma odnese, kar v tebi vzbudi nemir in notranjo napetost. /…/ Bistveno je, koliko se režiser počuti samega, z drugimi besedami osredotočenega na lastno sposobnost zaznavanja. Bolj kot je ustvarjalec osamljen, bolj zaupanja vredno je njegovo ustvarjanje.« (Zaza Khalvashi) 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

nedelja, 10. 12. 2023 / 13:45 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«