Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:30 (za danes zaprto).

Zoologija Zoology

Ivan I. Tverdovski / Rusija, Nemčija, Francija / 2016 / 91 min / ruščina

Pravljična pripoved o ženski, ki ji nenadoma zraste rep, je iskren film o osebnostni rasti v zrelem življenjskem obdobju.

režija Ivan I. Tverdovski, scenarij Ivan I. Tverdovski, fotografija Aleksandr Mikeladze    , montaža Ivan I. Tverdovski, Vincent Assmann, igrajo Natalija Pavlenkova (Nataša), Dmitrij Grošev (Peter), Irina Čipiženko (mati), Maša Tokareva (Katja), Aleksandr Gorčilin (stilist), Olga Ergina (sekretarka), Anna Astaškina (Sveta), Nina Sviridova (starka), Tatjana Palčak (starka), Žaneta Demikhova (direktorica živalskega vrta)

festivali, nagrade Karlovi Vari 2016 (posebna nagrada žirije), Toronto 2016, London 2016, Chicago 2016, Solun 2016, Palm Springs 2016

IMDb

Pravljična pripoved o ženski, ki ji nenadoma zraste rep, je iskren film o osebnostni rasti v zrelem življenjskem obdobju.

Nataša, ženska v poznih srednjih letih, v majhnem obalnem mestecu v Rusiji dela v živalskem vrtu in še vedno živi s svojo mamo. V iskanju osebne neodvisnosti se mora nenehno soočati z govoricami, ki jih širijo ženske okrog nje. Ko se že zdi, da ji življenje ne more ponuditi nobenega presenečenja več, pa ji nekega dne zraste rep. Nove pridobitve se sprva sramuje, a v njej kmalu ugleda priložnost za osebnostno rast. Novi »dodatek« ji odpre povsem novo življenje: najde si moškega in si prvič v življenju dovoli biti prismuknjena.

»Družba, v kateri živim danes (…) se razlikuje od tiste celo pred petimi leti. Ljudje si ne prizadevajo več za individualnost, temveč hrepenijo po nečem univerzalnem. Oblačila moramo kupovati v popularnih trgovinah, obiskovati popularne koncerte, v hladilniku imamo vnaprej določen izbor hrane, enak kot naš sosed. (…) Ta film mi pomeni način za spoprijemanje z realnostjo. Upam, da se bo film Zoologija v resnici izkazal za učinkovito ‘zdravilo’ zoper uniformiranost in standardizacijo v kateri koli družbi.« (Ivan I. Tverdovski)

Ivan I. Tverdovski
Rojen leta 1988 v Moskvi. Leta 2011 je diplomiral na Ruskem inštitutu za filmsko fotografijo. Z zgodnjimi dokumentarnimi filmi je osvojil več nagrad na ruskih in mednarodnih festivalih. Njegov igrani prvenec Klass korrektsii je osvojil več kot 35 mednarodnih nagrad. Zoologija je njegov drugi igrani celovečerni film.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Mala mama Petite maman

Céline Sciamma

petek, 30. 09. 2022 / 16:15 / Dvorana

Céline Sciamma je po Portretu mladenke v ognju ustvarila mojstrsko miniaturo o žalovanju, spominu ter skrivnostnih vezeh med materami in hčerami.

Vorteks Vortex

Gaspar Noé

petek, 30. 09. 2022 / 18:00 / Dvorana

»Življenje je kratka zabava, ki bo hitro pozabljena.« Film, posvečen »vsem tistim, ki jim bodo možgani razpadli prej kot srce«, je posnel Gaspar Noé (V praznino, Ljubezen, Vrhunec). Svetovna premiera v Cannesu.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

petek, 30. 09. 2022 / 21:00 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.