Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (odpre se čez 09:44).

Zoologija Zoology

Ivan I. Tverdovski / Rusija, Nemčija, Francija / 2016 / 91 min / ruščina

Pravljična pripoved o ženski, ki ji nenadoma zraste rep, je iskren film o osebnostni rasti v zrelem življenjskem obdobju.

režija Ivan I. Tverdovski, scenarij Ivan I. Tverdovski, fotografija Aleksandr Mikeladze    , montaža Ivan I. Tverdovski, Vincent Assmann, igrajo Natalija Pavlenkova (Nataša), Dmitrij Grošev (Peter), Irina Čipiženko (mati), Maša Tokareva (Katja), Aleksandr Gorčilin (stilist), Olga Ergina (sekretarka), Anna Astaškina (Sveta), Nina Sviridova (starka), Tatjana Palčak (starka), Žaneta Demikhova (direktorica živalskega vrta)

festivali, nagrade Karlovi Vari 2016 (posebna nagrada žirije), Toronto 2016, London 2016, Chicago 2016, Solun 2016, Palm Springs 2016

IMDb

Pravljična pripoved o ženski, ki ji nenadoma zraste rep, je iskren film o osebnostni rasti v zrelem življenjskem obdobju.

Nataša, ženska v poznih srednjih letih, v majhnem obalnem mestecu v Rusiji dela v živalskem vrtu in še vedno živi s svojo mamo. V iskanju osebne neodvisnosti se mora nenehno soočati z govoricami, ki jih širijo ženske okrog nje. Ko se že zdi, da ji življenje ne more ponuditi nobenega presenečenja več, pa ji nekega dne zraste rep. Nove pridobitve se sprva sramuje, a v njej kmalu ugleda priložnost za osebnostno rast. Novi »dodatek« ji odpre povsem novo življenje: najde si moškega in si prvič v življenju dovoli biti prismuknjena.

»Družba, v kateri živim danes (…) se razlikuje od tiste celo pred petimi leti. Ljudje si ne prizadevajo več za individualnost, temveč hrepenijo po nečem univerzalnem. Oblačila moramo kupovati v popularnih trgovinah, obiskovati popularne koncerte, v hladilniku imamo vnaprej določen izbor hrane, enak kot naš sosed. (…) Ta film mi pomeni način za spoprijemanje z realnostjo. Upam, da se bo film Zoologija v resnici izkazal za učinkovito ‘zdravilo’ zoper uniformiranost in standardizacijo v kateri koli družbi.« (Ivan I. Tverdovski)

Ivan I. Tverdovski
Rojen leta 1988 v Moskvi. Leta 2011 je diplomiral na Ruskem inštitutu za filmsko fotografijo. Z zgodnjimi dokumentarnimi filmi je osvojil več nagrad na ruskih in mednarodnih festivalih. Njegov igrani prvenec Klass korrektsii je osvojil več kot 35 mednarodnih nagrad. Zoologija je njegov drugi igrani celovečerni film.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dekliška druščina Girl Gang

Susanne Regina Meures

sobota, 10. 06. 2023 / 16:00 / Dvorana

Festivalski hit o influencerki Leo, ki ima danes milijon in pol sledilcev, je zgodba o dekletu, ki živi pravljične sanje, v katerih princa na belem konju zamenjajo spletni oboževalci.

Tiho dekle An Cailín Ciúin

Colm Bairéad

sobota, 10. 06. 2023 / 18:45 / Dvorana

Tiho presunljiva, rahločutna pripoved o odraščanju, ki skozi oči mlade protagonistke raziskuje vprašanja družine, osamljenosti in žalovanja. Film, posnet v redko slišanem irskem jeziku, je navdušil tako gledalce kot kritike ter prejel številna priznanja, vključno z veliko nagrado v sekciji Generacija Kplus v Berlinu in nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

sobota, 10. 06. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.