Danes je blagajna odprta od 16:15 do 20:00 (za danes zaprto).

Z@jebi to službo F@ck This Job

Vera Kričevskaja / Velika Britanija, Nemčija / 2021 / 104 min / ruščina, nemščina, angleščina

Slikovit in informativen prikaz putinizma, nadzora medijev, državniške propagande in zlorabe oblasti.

Ruska neodvisna televizijska postaja Dožd (Dež) je začela oddajati leta 2010, z denarjem svojega premožnega moža jo je ustanovila Natalija Sindejeva, nekdanja plesalka in salonska dama, ki si je ob prevzemu oblasti Putina in Medvedjeva želela »optimistične televizije«. Dožd je kmalu postal do Kremlja kritičen medij, kar je sovpadalo s Putinovo krepitvijo oblasti in odločanja, umori novinarjev ter obračunavanjem z opozicijskimi voditelji tipa Nemcov in Navalni. Dolga roka Kremlja je hitro začela stiskati tudi Sindejevo in Dožd, ki mu je bila čez noč ukinjena kabelska licenca, je bil zato storitve prisiljen zaračunavati. Danes njegovi novinarji veljajo za »teroriste« in »tuje agente«. Slikovit in informativen prikaz putinizma, nadzora medijev, državniške propagande in zlorabe oblasti.

»Če sem iskrena, Natalije ali njenega moža sprva nisem štela za resna človeka. V novicah me njuno mnenje o politiki ali drugih zadevah ni zanimalo. Toda pozneje, še zlasti po škandalu javnomnenjske ankete glede obleganja Leningrada, sem začenjala razumeti, da sta se spremenila. Njun temeljni vzgib je bila vedno pravica. Seveda nista vedno imela jasnega političnega programa. Toda kaj je navsezadnje zanju najpomembnejše? Da sta iskrena.« (Vera Kričevskaja)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

sreda, 29. 05. 2024 / 15:20 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Zadnjič

Ne misli, da bo kdaj mimo Ne misli, da bo kdaj mimo

Tomaž Grom

sreda, 29. 05. 2024 / 18:00 / Dvorana

»Želel sem zorni kot, ki napeljuje na neko drugo prisotnost, ki ni prisotnost človeka, ki gleda, stoji, hodi. Film ima podnaslov: 25. 4.–26. 1. To sta datuma smrti in rojstva mojega sina. Zame dva pomembna mejnika. To sta tudi začetek in konec snemanja. Vmes je točno devet mesecev.« – Tomaž Grom

Premiera

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

sreda, 29. 05. 2024 / 20:00 / Dvorana

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.