Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (za danes zaprto).

Z@jebi to službo F@ck This Job

Vera Kričevskaja / Velika Britanija, Nemčija / 2021 / 104 min / ruščina, nemščina, angleščina

Slikovit in informativen prikaz putinizma, nadzora medijev, državniške propagande in zlorabe oblasti.

Ruska neodvisna televizijska postaja Dožd (Dež) je začela oddajati leta 2010, z denarjem svojega premožnega moža jo je ustanovila Natalija Sindejeva, nekdanja plesalka in salonska dama, ki si je ob prevzemu oblasti Putina in Medvedjeva želela »optimistične televizije«. Dožd je kmalu postal do Kremlja kritičen medij, kar je sovpadalo s Putinovo krepitvijo oblasti in odločanja, umori novinarjev ter obračunavanjem z opozicijskimi voditelji tipa Nemcov in Navalni. Dolga roka Kremlja je hitro začela stiskati tudi Sindejevo in Dožd, ki mu je bila čez noč ukinjena kabelska licenca, je bil zato storitve prisiljen zaračunavati. Danes njegovi novinarji veljajo za »teroriste« in »tuje agente«. Slikovit in informativen prikaz putinizma, nadzora medijev, državniške propagande in zlorabe oblasti.

»Če sem iskrena, Natalije ali njenega moža sprva nisem štela za resna človeka. V novicah me njuno mnenje o politiki ali drugih zadevah ni zanimalo. Toda pozneje, še zlasti po škandalu javnomnenjske ankete glede obleganja Leningrada, sem začenjala razumeti, da sta se spremenila. Njun temeljni vzgib je bila vedno pravica. Seveda nista vedno imela jasnega političnega programa. Toda kaj je navsezadnje zanju najpomembnejše? Da sta iskrena.« (Vera Kričevskaja)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

četrtek, 07. 12. 2023 / 16:15 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

četrtek, 07. 12. 2023 / 18:30 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Morilci cvetne lune Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese

petek, 08. 12. 2023 / 14:50 / Dvorana

Najnovejši film Martina Scorseseja je epska kriminalna saga o nizu umorov med pripadniki plemena Osage na začetku dvajsetega stoletja, prikazana skozi nenavadno romanco med belim prišlekom Ernestom Burkhartom in staroselko Mollie Kyle.