Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odpre se čez 39 minut).

Projekcije filma

sobota, 28. 12. 2019 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino / Premiera

Igra v Kavarni

sobota, 04. 01. 2020 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Igra v Kavarni

sobota, 11. 01. 2020 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Igra v Kavarni

sobota, 18. 01. 2020 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Igra v Kavarni

od 28. decembra 

Živživalice Animanimals

Julia Ocker / Nemčija / 2018 / 25 min / brez dialogov / 3+

Projekcije filma

sobota, 28. 12. 2019 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino / Premiera

Igra v Kavarni

sobota, 04. 01. 2020 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Igra v Kavarni

sobota, 11. 01. 2020 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Igra v Kavarni

sobota, 18. 01. 2020 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Igra v Kavarni

Sedem prikupnih in zabavnih dogodivščin pisanih živalic za najmlajše.

režija Julia Ocker, scenarij Julia Ocker, animacija Julia Ocker, Urte Zintler, Ina Gabriel, Dirk Reddig, glasba in zvok Christian Heck, Sumophonic , v sodelovanju z RTV Slovenija

Uradna stran

zgodba
Spoznali bomo sedem različnih živali – ovco, slona, flaminga, črva, zebro, polža in medveda – ter se z njimi podali na kratke dogodivščine, polne prismuknjenih zapletov, a vedno s srečnim koncem. Likovno privlačna in večkrat nagrajena animirana serija Živživalice nas bo spomnila, da je navsezadnje le najlepše, kadar se igramo skupaj. 

izbrane epizode
Ovca
Pet ovčic se pase. Pravzaprav se pasejo le štiri! Ena se raje pogumno odpravi sama v svet – po griču navzdol, čof v potok, hop čez spečega medveda in strmo navzgor na vrh najvišje skale. Ojej, od tam pa nikamor več ne more! Njeni čredici ne preostane drugega, kot da se odpravi na reševalno akcijo. Ta pa bo uspešna le s pomočjo dobrodušnega medveda. 

Slon
Slon je otožen in njegov dolgi rilec ga skuša spraviti v dobro voljo. Na vse pretege glasno poje, a slonu gre to le na živce. Rilec skuša utišati na najrazličnejše načine, dokler ta ni povsem užaljen. Slonu je žal in se sprašuje, kaj naj zdaj. Najbolje bo, da na vse pretege glasno zapoje!   

Flamingo
Dve fini flamingo gospodični se pripravljata na čajanko. Vse je nared; vaza z rožami, lepe skodelice, na mizo pride še kolaček. V mlakuži nedaleč stran pa zgago dela mali pujsek. Uglajeni dami se odločita, da pujska naučita olike in omike. Očedita ga in posadita za mizo. Zdaj se čajanka lahko začne! Pa je uglajeno srebanje čaja res bolj zabavno od skakanja po blatnih lužah? 

Črv
Sprednji in zadnji konec črva se ne razumeta. Medtem ko bi eden bral, bi drugi raje poslušal glasbo. Medtem ko se prvi rad tušira, se drugi najraje namaka v topli kadi. Nekega dne imata vsega dovolj in se pretrgata na pol. Končno lahko počneta, kar želita! A kaj kmalu jima postane dolgčas. Je že tako, da je najlepše imeti ob sebi svoj drugi konec. 

Zebra
Zebri se nekega dne ponesreči pomeša njen črno-beli vzorec. Nič več ni progasta, temveč kockasta, črtasta, pikasta, marogasta in celo rožasta. Zebra zmedeno dirja sem in tja in nič kaj ji ni všeč ta nova reč. Dokler njenih vzorcev navdušeno ne zagledajo preostale zebre! 

Polž
Polž brez hišice nekega dne sreča dva polža, ki pa hišico imata. Rad bi jima bil podoben in želja se mu uresniči, ko v travi najde zapuščeno polžjo hišico. Super, vsi trije so zdaj lahko prijatelji. A kaj ko je hišica težka, predvsem pa je v njej tako neudobno spati. Morda pa je le bolje spati pod milim sinjim nebom? 

Medved
Medved se pripravlja na zimsko spanje. Drva so nasekana, prve snežinke so tu in medved leže k zasluženemu počitku. Takrat pa se zasliši prodorni čri-čri-čri! Kdo moti medvedje spanje? Kje v medvedjem brlogu se skriva ta nepridiprav? Bo lahko medved sploh še kdaj zaspal? 

V Kavarni se igramo

Ob sobotah v programu Prvič v kino po filmu v Kavarni ustvarjalna igra z animatorkami iz Združenja Sezam in Družinskega centra Mala ulica.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Medtem ko vas ni bilo Sorry We Missed You

Ken Loach

sreda, 11. 12. 2019 / 13:00 / Dvorana

Pretresljiva drama Kena Loacha se z lucidnostjo in človečnostjo loti še enega perečega problema sodobne družbe: prekarnega dela in njegovega pogubnega vpliva na družinsko življenje.

iOtok iOtok

Miha Čelar

sreda, 11. 12. 2019 / 15:00 / Mala dvorana

iOtok je celovečerni dokumentarec o zadnjih trinajstih prebivalcih otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti.

Aeronavta The Aeronauts

Tom Harper

sreda, 11. 12. 2019 / 16:00 / Dvorana

Napeta, vizualno osupljiva, pravljično navdahnjena in po resnični dogodkih posneta pustolovščina spet združi Felicity Jones in Eddieja Redmayna (Teorija vsega) – tokrat v košari balona na tvegani poti k novim znanstvenim odkritjem.