Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (odprto še 01:54, tel: 01 239 22 17).
od 28. decembra 

Živživalice Animanimals

Julia Ocker / Nemčija / 2018 / 25 min / brez dialogov / 3+

Sedem prikupnih in zabavnih dogodivščin pisanih živalic za najmlajše.

režija Julia Ocker, scenarij Julia Ocker, animacija Julia Ocker, Urte Zintler, Ina Gabriel, Dirk Reddig, glasba in zvok Christian Heck, Sumophonic , v sodelovanju z RTV Slovenija

Uradna stran

zgodba
Spoznali bomo sedem različnih živali – ovco, slona, flaminga, črva, zebro, polža in medveda – ter se z njimi podali na kratke dogodivščine, polne prismuknjenih zapletov, a vedno s srečnim koncem. Likovno privlačna in večkrat nagrajena animirana serija Živživalice nas bo spomnila, da je navsezadnje le najlepše, kadar se igramo skupaj. 

izbrane epizode
Ovca
Pet ovčic se pase. Pravzaprav se pasejo le štiri! Ena se raje pogumno odpravi sama v svet – po griču navzdol, čof v potok, hop čez spečega medveda in strmo navzgor na vrh najvišje skale. Ojej, od tam pa nikamor več ne more! Njeni čredici ne preostane drugega, kot da se odpravi na reševalno akcijo. Ta pa bo uspešna le s pomočjo dobrodušnega medveda. 

Slon
Slon je otožen in njegov dolgi rilec ga skuša spraviti v dobro voljo. Na vse pretege glasno poje, a slonu gre to le na živce. Rilec skuša utišati na najrazličnejše načine, dokler ta ni povsem užaljen. Slonu je žal in se sprašuje, kaj naj zdaj. Najbolje bo, da na vse pretege glasno zapoje!   

Flamingo
Dve fini flamingo gospodični se pripravljata na čajanko. Vse je nared; vaza z rožami, lepe skodelice, na mizo pride še kolaček. V mlakuži nedaleč stran pa zgago dela mali pujsek. Uglajeni dami se odločita, da pujska naučita olike in omike. Očedita ga in posadita za mizo. Zdaj se čajanka lahko začne! Pa je uglajeno srebanje čaja res bolj zabavno od skakanja po blatnih lužah? 

Črv
Sprednji in zadnji konec črva se ne razumeta. Medtem ko bi eden bral, bi drugi raje poslušal glasbo. Medtem ko se prvi rad tušira, se drugi najraje namaka v topli kadi. Nekega dne imata vsega dovolj in se pretrgata na pol. Končno lahko počneta, kar želita! A kaj kmalu jima postane dolgčas. Je že tako, da je najlepše imeti ob sebi svoj drugi konec. 

Zebra
Zebri se nekega dne ponesreči pomeša njen črno-beli vzorec. Nič več ni progasta, temveč kockasta, črtasta, pikasta, marogasta in celo rožasta. Zebra zmedeno dirja sem in tja in nič kaj ji ni všeč ta nova reč. Dokler njenih vzorcev navdušeno ne zagledajo preostale zebre! 

Polž
Polž brez hišice nekega dne sreča dva polža, ki pa hišico imata. Rad bi jima bil podoben in želja se mu uresniči, ko v travi najde zapuščeno polžjo hišico. Super, vsi trije so zdaj lahko prijatelji. A kaj ko je hišica težka, predvsem pa je v njej tako neudobno spati. Morda pa je le bolje spati pod milim sinjim nebom? 

Medved
Medved se pripravlja na zimsko spanje. Drva so nasekana, prve snežinke so tu in medved leže k zasluženemu počitku. Takrat pa se zasliši prodorni čri-čri-čri! Kdo moti medvedje spanje? Kje v medvedjem brlogu se skriva ta nepridiprav? Bo lahko medved sploh še kdaj zaspal? 

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Judy Judy

Rupert Goold

petek, 05. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Pozimi leta 1968 Judy Garland prispe v London, da bi nastopila na seriji razprodanih koncertov v klubu The Talk of the Town. Od njenega nastopa v Čarovniku iz Oza, ki jo je izstrelil med največje zvezde šovbiznisa, je minilo že trideset let … Upodobitev legendarne igralke in pevke je Renée Zellweger poleg kritiške hvale prinesla zlati globus in oskarja za glavno žensko vlogo.

Jadralke Maiden

Alex Holmes

petek, 05. 06. 2020 / 20:30 / Dvorana

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

sobota, 06. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.