Danes je blagajna odprta od 15:15 do 20:30 (odpre se čez 11:34).
termini v sekciji Kinobalon na LIFFu: 9. 11. ob 17:00 (Cankarjev dom, Kosovelova dvorana); 17. 11. ob 11:00 (Kinodvor)

Žirafa Zarafa

Rémi Bezançon, Jean-Christophe Lie / Francija, Belgija / 2011 / 78 min / pripovedovanje v slovenščini / 5+

»Če kdaj zapustiš naselje, se izgubiš. Takrat moraš vedeti, kako brati zvezde. Kjer koli že si, v puščavi ali na oceanu, vprašaj nebo.«

režija Rémi Bezançon, Jean-Christophe Lie , scenarij Alexandre Abela, Rémi Bezançon , animacija Bolhem Bouchiba, glasba Laurent Perez, montaža Sophie Reine, producenta Valérie Schermann, Christophe Jankovic

festivali, nagrade Berlinale Generation 2012, Cinekid Amsterdam 2012

IMDb Uradna stran

»Če kdaj zapustiš naselje, se izgubiš. Takrat moraš vedeti, kako brati zvezde. Kjer koli že si, v puščavi ali na oceanu, vprašaj nebo.«

zgodba
V senci velikega baobaba ali opičjega kruhovca stari vaški modrec pripoveduje otrokom neverjetno zgodbo o dečku Makiju: o neizmernem prijateljstvu med desetletnim Makijem in Zarafo, žirafjo siroto, ki jo je egipčanski paša podaril francoskemu kralju Charlesu X. Princ puščave Hasan jo mora pripeljati v Francijo. Toda Maki se odloči narediti vse, kar je v njegovi moči, da mu to prepreči. Izpolniti mora namreč obljubo, ki jo je dal Zarafini mami. Sledi epsko potovanje od Sudana do Pariza, skozi Aleksandrijo, Marseille in zasnežene Alpe. Potovanje, polno dogodivščin, v katerih Maki naleti na nenavadne ljudi in sreča nove prijatelje.

iz prve roke
»Odločil sem se za tehniko 2D, ker je manj izdelana, gre za bolj grob videz, ustrezen obdobju filma. Gre tudi za moj najljubši medij, dovoljuje približevanje med slikanico in filmom. Ko se je Rémi odločil snemati v cinemascopu, sem bil navdušen. S tem nam je omogočil, da smo lahko kar najbolj prikazali široke zunanje prizore in potovanje na splošno.«
– Jean-Christophe Lie

Rémi Bezançon – o avtorju
Rojen leta 1971 v Parizu. Na pariški Ecole Supérieure de Réalisation Audiovisuelle (ESRA) je študiral režijo. Leta 2005 je posnel svoj prvi celovečerni film Ljubezen je v zraku, leta 2011 pa svoj prvi animirani celovečerec Žirafa.

filmografija
1997 Little Italie (kratki)
2001 Vikings (kratki)
2003 Paraboles (kratki)
2005 Ma vie en l’air (Ljubezen je v zraku)
2008 Le premier jour du reste de ta vie
2011 Un heureux événement
2011 Zarafa (Žirafa)

Jean-Christophe Lie – o avtorju
Rojen leta 1970 v Tarbesu v Franciji. Tokrat se prvič podpisuje kot režiser animiranega celovečerca, kot animator pa je sodeloval pri filmih Nocturna (2007), Kirikou in divje zveri (Kirikou et les bêtes sauvages, 2005), Trojčice iz Bellevilla (Les triplettes de Belleville, 2003), Tarzan (1999) in Notredamski zvonar (The Hunchback of Notre Dame, 1996).

filmografija
2009 L’homme à la Gordini (kratki)
2011 Zarafa (Žirafa)

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Blizu Close

Lukas Dhont

ponedeljek, 27. 03. 2023 / 16:15 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Zadnjič

Ia EO

Jerzy Skolimowski

ponedeljek, 27. 03. 2023 / 18:30 / Dvorana

Najmlajši osemdesetletnik Jerzy Skolimowski postavi gledalca v kožuh svojega štirinožnega protagonista ter ustvari vizualno izviren in globoko pretresljiv pogled na sodobno Evropo. Ia je osvojil nagrado žirije na zadnjem festivalu v Cannesu ter se uvrstil na številne sezname najboljših filmov leta. Nominacija za oskarja za najboljši mednarodni film!

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

ponedeljek, 27. 03. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.