Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (odprto še 01:46, tel: 01 239 22 17).

Zastrupljeni zombiji Soy tóxico

Pablo Parés / Argentina / 2018 / 81 min / španščina

Argentinska zombijada, ki si svet prihodnosti predstavlja kot temačno bojišče za zadnje ostanke človeškega dostojanstva.

režija Pablo Parés, scenarij Pablo Parés, Paulo Soria, Daniel de la Vega, fotografija Facundo Nuble, glasba Pablo Sala, montaža Matías Lojo, igrajo Esteban Prol, Horacio Fontova, Sergio Podelei, Gastón Cocchiarale, Fini Bocchino, Verónica Intile

festivali, nagrade Mar del Plata 2018, Rotterdam 2019, Festival fantastičnega filma Bruselj/Brussels Fantastic Film Festival 2019, Frightfest 2019

IMDb

Leto 2101. Južna polobla je postala veliko smetišče sveta. Z neba letijo trupla, ki jih na jug Latinske Amerike pripeljejo s Severa, kjer divja velika bakteriološka vojna. Sredi tega neskončnega pokopališča se zbudi moški, ki se ne spomni ničesar o svoji preteklosti. Kdo sem? Kako sem se znašel tu? Njegova amnezija je prva stopnja infekcije, ki ljudi spreminja v posušene lupine mesa. Prebujeni mož se zdaj spusti v noro in krvavo dirko preživetja, ob tem pa si poskuša odgovoriti na številna vprašanja o svojem nerazumljivem položaju.

»Kot nizkoproračunska proslavitev filma Pobesneli Max: Cesta besa, vsebuje Zastrupljeni zombiji vse značilne lastnosti distopije: gola pustinja, sepijski toni, surovi apokaliptični kriki. Južnoameriška privrženca srhljivke Pablo Parés in Daniel de la Vega sta ustvarila sovražen fantazmagorični svet, tako prvobitno kot futuristično Argentino, z vidnimi vplivi Georgea A. Romera in Joeja Danteja.« (Joseph Owen, The Playlist)

Pablo Parés
Rojen leta 1978 v Buenos Airesu. Kratke filme je začel snemati že kot najstnik, od celovečernega prvenca Jennifer’s Shadow pa je posnel deset celovečercev.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Judy Judy

Rupert Goold

petek, 05. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Pozimi leta 1968 Judy Garland prispe v London, da bi nastopila na seriji razprodanih koncertov v klubu The Talk of the Town. Od njenega nastopa v Čarovniku iz Oza, ki jo je izstrelil med največje zvezde šovbiznisa, je minilo že trideset let … Upodobitev legendarne igralke in pevke je Renée Zellweger poleg kritiške hvale prinesla zlati globus in oskarja za glavno žensko vlogo.

Jadralke Maiden

Alex Holmes

petek, 05. 06. 2020 / 20:30 / Dvorana

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

sobota, 06. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.