Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:45 (odpre se čez 01:10).
V nedeljo, 29. maja, ob 19:00

Wall Street: Denar nikoli ne spi Wall Street: Money Never Sleeps

Oliver Stone / ZDA / 2010 / 133 min / angleščina

Ko smo nazadnje videli Gordona Gekka (Michael Douglas) – v prvem Wall Streetu Oliverja Stona iz leta 1986 – ga je čakala četrt stoletja dolga zaporna kazen, njegov mobilec je bil večji od aktovke in pohlep je bil nekaj dobrega. Vmes pa je, kot kaže, postal še legalen.

režija Oliver Stone, scenarij Bryan Burrough, Allan Loeb, Stephen Schiff , fotografija Rodrigo Prieto   , montaža David Brenner, Julie Monroe, glasba Craig Armstrong    , produkcija Eric Kopeloff, Edward R. Pressman, Oliver Stone , igrajo Shia LaBeouf, Michael Douglas, Charlie Sheen, Carey Mulligan, Susan Sarandon, Josh Brolin, Vanessa Ferlito, distribucija v Sloveniji Blitz Film & Video Distribution

festivali, nagrade Cannes 2010. Nominacija za zlati globus 2011 za najboljšo stransko moško vlogo (Michael Douglas).

IMDb Uradna stran

Ko smo nazadnje videli Gordona Gekka (Michael Douglas) – v prvem Wall Streetu Oliverja Stona iz leta 1986 – ga je čakala četrt stoletja dolga zaporna kazen, njegov mobilec je bil večji od aktovke in pohlep je bil nekaj dobrega. Vmes pa je, kot kaže, postal še legalen.

»Gekko je – tako kot tedanji ameriški predsednik Ronald Reagan – verjel v čarobnost prostega trga. In ta filozofija, ki je leta 2008 svet skrizirala in pokopala, je Gekka pokopala že leta 1985 – pristal je v Sing Singu. Zdaj, v nadaljevanju Wall Street – Denar nikoli ne spi, se vrne iz zapora, toda ne leta 2008, ampak sedem let prej. Nihče ga ne pričaka. Hči (Carey Mulligan) zanj noče slišati. Izgleda kot klošarski relikt preteklosti … Ga mumificirajo in pošljejo v muzej? Ne, kapitalizem je resda slab, toda obenem je tudi dober – resda te ubije, toda obenem ti da tudi drugo priložnost: in res, Gekko je do leta 2008 že povsem prerojen, avtor »poučnih« bestsellerjev a la Je pohlep res dober?, guru nove kapitalistične divjine in nindža generacije, ki daje javnosti vedeti, da so zaprli napačnega in da so novi vladarji Wall Streeta večji grešniki kot on, tako da samega sebe pozicionira kot »dobro« plat kapitalizma, pa četudi ta kapitalizem ni skrenil z njegove linije in četudi se sam zelo kmalu v njem počuti tako udobno kot leta 1985. /…/ Gekko začne na dnu. Tudi kapitalizem vedno znova začenja na dnu. Ne, ne moreš ga šokirati, ker zna samega sebe šokirati bolje kot kdorkoli. Hej, pustite ga pri miru, sam se bo korigiral – kot Gekko, njegov Founding Father.«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dodatna projekcija

Človek s senco Človek s senco

Ema Kugler

torek, 29. 09. 2020 / 18:00 / Dvorana

Genetski kod sili človeka v reprodukcijo. Novorojeni nima izbire, kot nemočno bitje je dan v dresuro civilizacijskih norm, ki jih določajo tisti na položaju moči … Umetniška silovitost in estetska domišljenost filma navajata gledalca na spontano transformacijo v odnosu do etike, družbe ter sprejemanja in dojemanja umetnosti.

Milost Roubaix, une lumière

Arnaud Desplechin

torek, 29. 09. 2020 / 20:45 / Dvorana

Po resničnem zločinu posneti film noir, v katerem režiser Arnaud Desplechin (Božična zgodba, Jimmy P.) in njegov glavni junak, policijski načelnik Daoud, iščeta svetlobo v človeku.

Corpus Christi Boże Ciało

Jan Komasa

sreda, 30. 09. 2020 / 15:00 / Dvorana

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.