Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (za danes zaprto).

Projekcije filma

nedelja, 17. 11. 2019 / 19:00 / Dvorana

LIFFe / Panorama

Vsak dan je dober dan Nichinichi Kore Kôjitsu

Tatsushi Ohmori / Japonska / 2018 / 100 min / japonščina

Projekcije filma

nedelja, 17. 11. 2019 / 19:00 / Dvorana

LIFFe / Panorama

Topla zgodba mlade japonske študentke, ki spozna, da je pitje čaja brezčasen ritual, ki ženskam daje okus svobode in brezmadežno svetišče miru.

režija Tatsushi Ohmori, scenarij Tatsushi Ohmori, Noriko Morishita (roman), fotografija Kenji Maki, glasba Hiroko Sebu, montaža Hayano Ryo, igrajo Haru Kuroki (Noriko), Mikako Tabe (Michiko), Kirin Kiki (učiteljica), Mayu Tsuruta (Yukino), Shing Tsurumi (Norikin oče), Fuyuka Kooriyama (Norikina mama), Megumi Takizawa (Yumiko), Saya Kawamura (Sanae), Mizuki Yamashita (Hitomi), Chihiro Okamoto (Norikin brat)

festivali, nagrade Nagrade Japonske akademije (najboljša igralka, najboljša stranska igralka)

IMDb

Noriko je tik pred koncem študija in brez posebnih načrtov za prihodnost, ko ji mati predlaga, da bi študirala čajni ritual. Ko se nad idejo navduši tudi njena sestrična, je odločitev jasna. V skrivnost starodavnega obreda ju uvede nenavadna gospa Takeda, ki živi v soseščini. Leta minevajo in Noriko se tiho spopada z življenjem, tako s smehom kot s solzami. Služba za službo, izguba fanta in smrt očeta je le nekaj prelomnic, ob katerih ugotovi, da je edina stalnica v njenem življenju ta spoštljivi ritual, kjer lahko v natančno odmerjenih gestah in ritmu vedno okusi brezmejni občutek svobode.

»/…/ Vsak dan je dober dan poučeno in veličastno prikaže, da je čajni obred veliko več kot relikvija iz fevdalizma, ki jo razkazujejo očaranim opazovalcem. Junakinji in drugim privrženkam obreda sadō (čajna pot) je svetlo utelešenje čuječnosti – filozofije in prakse življenja v sedanjem trenutku, ki je obenem brezčasno in modno.« (Mark Schilling, The Japan Times)

Tatsushi Ohmori
Rojen leta 1970 v Tokiu na Japonskem. Že med študijem je snemal filme na 8-milimetrski trak, vendar se je pozneje posvetil igralstvu. Leta 2015 je debitiral s filmom Gerumaniumu no yoru. Danes je priznan japonski režiser, scenarist in igralec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Dnevi, ki prihajajo Els dies que vindran

Carlos Marqués-Marcet

sobota, 16. 11. 2019 / 21:15 / Dvorana

Režiser Marqués-Marcet je kot izhodišče za naturalistično osvetlitev dilem prihajajočega starševstva uporabil resnično pričakovanje otroka, v kakršnem sta se znašla glavna igralca.

LIFFe / Panorama

Zbogom, sin moj Di jiu tian chang

Wang Xiaoshuai

nedelja, 17. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Zgodba zakoncev, ki tragično izgubita edinca, je mojstrski preplet lirične izpovedi tihe bolečine in epskega orisa družbeno-zgodovinskih sprememb, ki so zaznamovale Kitajsko v zadnjih tridesetih letih.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Nenavaden teden s Tesso My Extraordinary Summer with Tess

Steven Wouterlood

nedelja, 17. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Po premieri na Berlinalu je film postal festivalski hit letošnjega leta.