Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (za danes zaprto).

Varšavski most Pont de Varsòvia

Pere Portabella / Španija / 1990 / 85 min / španščina

Medtem ko skozi vrtoglavo število prizorišč sledimo trem junakom, katerih zgodbe včasih tečejo vzporedno, včasih se prekrižajo, spet drugič pa se popolnoma oddaljijo ena od druge, Portabella iz svojih podob ustvari svojevrstno simfonijo Barcelone.

V začetku filma nas kamera popelje na zabavo, kjer se je zbrala intelektualna smetana, da bi proslavila nagrado, ki jo je prejela knjiga z naslovom Varšavski most. Potem ko se lep čas pomikamo od ene do druge s koktajli oborožene skupine literatov, se zavrti napovedna glava filma in oznani svoj uradni začetek. Sledi vrsta prizorov, od katerih se nekateri navezujejo na nagrajeno knjigo, za druge pa se zdi, da z njo nimajo nikakršne zveze. Vsi ti prizori so nenavadno zloslutni in nekako simbolični ter se nikakor nočejo povezati v trdno pripovedno strukturo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

sreda, 22. 05. 2024 / 20:20 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 23. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Zadnjič

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

četrtek, 23. 05. 2024 / 19:45 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.