Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odprto še 11:25, tel: 01 239 22 17).

Varšavski most Pont de Varsòvia

Pere Portabella / Španija / 1990 / 85 min / španščina

Medtem ko skozi vrtoglavo število prizorišč sledimo trem junakom, katerih zgodbe včasih tečejo vzporedno, včasih se prekrižajo, spet drugič pa se popolnoma oddaljijo ena od druge, Portabella iz svojih podob ustvari svojevrstno simfonijo Barcelone.

V začetku filma nas kamera popelje na zabavo, kjer se je zbrala intelektualna smetana, da bi proslavila nagrado, ki jo je prejela knjiga z naslovom Varšavski most. Potem ko se lep čas pomikamo od ene do druge s koktajli oborožene skupine literatov, se zavrti napovedna glava filma in oznani svoj uradni začetek. Sledi vrsta prizorov, od katerih se nekateri navezujejo na nagrajeno knjigo, za druge pa se zdi, da z njo nimajo nikakršne zveze. Vsi ti prizori so nenavadno zloslutni in nekako simbolični ter se nikakor nočejo povezati v trdno pripovedno strukturo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nos ali zarota odpadnikov Nos ili zagovor netakikh

Andrej Hržanovski

nedelja, 05. 12. 2021 / 11:00 / Dvorana

Na letalu vrtijo sovjetske filmske klasike, medtem pa dva gospoda razpravljata o Gogoljevi protonadrealistični kratki zgodbi Nos iz leta 1836 in o tem, kaj danes pomeni biti civiliziran.

Najboljši iz Slona 2021 Najboljši iz Slona 2021

različni avtorji

nedelja, 05. 12. 2021 / 14:00 / Dvorana

Izbor najlepših kratkih animiranih filmov, ki so bili predvajani v letošnjih Slonovih tekmovalnih programih in so najbolj navdušili otroško žirijo.

Wolfwalkers Wolfwalkers

Tomm Moore, Ross Stewart

nedelja, 05. 12. 2021 / 16:00 / Dvorana

Film nas popelje v čas vraževerja in čarovništva, ko mlada lovska vajenka Robyn Goodfellowe z očetom odpotuje na Irsko, kjer hočejo iztrebiti še zadnje krdelo volkov.