Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 06:16).

Umori v Snowtownu Snowtown

Justin Kurzel / Avstralija / 2011 / 119 min / angleščina

Srhljivo prepričljiv portret najbolj zloglasnega serijskega morilca v zgodovini Avstralije razkriva ozadje primera 'trupel v sodih', ki je v devetdesetih letih pretresel svetovno javnost. Film, posnet na resničnih prizoriščih in pretežno z neprofesionalnimi lokalnimi igralci, je prejel posebno omembo žirije v sekciji Teden kritike na festivalu v Cannesu.

režija Justin Kurzel, scenarij Shaun Grant po knjigah Killing for Pleasure Debi Marshall in The Snowtown Murders Andrewa McGarryja, fotografija Adam Arkapaw, montaža Veronika Jenet, produkcija Anna McLeish, Sarah Shaw, igrajo Lucas Pittaway, Daniel Henshall, Louise Harris

IMDb Uradna stran

zgodba
Šestnajstletni Jamie živi s svojo materjo in mlajšima bratoma v zanemarjenem predmestnem naselju, ki ga razjedata revščina in nasilje. Zdi se, da bo mamin karizmatični novi prijatelj, ki vzame Jamieja pod svoje okrilje, v fantovo življenje končno prinesel občutek varnosti in topline. A samooklicani varuh soseščine kmalu razkrije svoj pravi obraz.

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prvič v kino / Razprodano

Lini in Lazi The Smeds and the Smoos

Samantha Cutler, Daniel Snaddon

sobota, 09. 12. 2023 / 10:00 / Dvorana

Novi animirani film po knjižni predlogi Julie Donaldson in Axela Schefflerja iz studia Magic Light Pictures, ki nam je v preteklih letih postregel s filmskimi adaptacijami njunih knjižnih uspešnic: Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli, Zog, Polž na potepu na kitovem repu in drugimi.

Medvedkov božični čudež Teddybjørnens jul

Andrea Eckerbom

sobota, 09. 12. 2023 / 11:45 / Dvorana

Božična zgodba o novem prijateljstvu med čarobnim plišastim medvedkom in deklico Manco.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sobota, 09. 12. 2023 / 14:15 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!