Danes je blagajna odprta od 16:10 do 21:30 (odpre se čez 09:58).

Turista Sightseers

Ben Wheatley / Velika Britanija / 2012 / 88 min

Neobičajen film ceste, prepojen s sočnim črnim humorjem, v katerem nas navidez povsem navaden ljubezenski par popelje do najbolj bizarnih otoških turističnih krajev ter pri tem za seboj pušča krvavo sled in številna trupla.

režija Ben Wheatley, scenarij Alice Lowe, Steve Oram, fotografija Laurie Rose, glasba Jim Williams, montaža Robin Hill, Amy Jump, Ben Wheatley, igrajo  Alice Lowe (Tina), Steve Oram (Chris), Eileen Davies (Carol), Monica Dolan (Janice), Jonathan Aris (Ian), Kenneth Hadley (Richard), Stephanie Jacob (Joan), Richard Glover (Martin), Richard Lumsden (potepuh)

festivali, nagrade Sitges 2012 (najboljši scenarij, najboljša igralka), Mar del Plata 2012 (najboljši scenarij), nagrada za britanski neodvisni film 2012 (najboljši scenarij), Empire Awards 2012 (najboljši britanski film), Rio de Janeiro 2012, Leeds 2012, Rotterdam 2013, Portland 2013

IMDb

Neobičajen film ceste, prepojen s sočnim črnim humorjem, v katerem nas navidez povsem navaden ljubezenski par popelje do najbolj bizarnih otoških turističnih krajev ter pri tem za seboj pušča krvavo sled in številna trupla.

Ob posesivni in z nadzorom obsedeni mami je bilo Tinino življenje podobno zaporu. Chris se zato odloči, da bo svojo novo ljubezen popeljal v svobodo, na potep po njemu ljubih deželah, na njemu tako ljub način – v avtu z bivalno prikolico. Polna ljubezni in upov v lepšo, svetlejšo prihodnost, se tako odpravita na pot, ki ju pelje od muzeja tramvajev do muzeja svinčnikov in naprej. A kmalu se začno vrstiti težave: povsod je polno nemarnih turistov, ki smetijo, najstnikov, ki so glasni, miru pa jim ne da niti Tinina v vse vtikajoča se mama. Chris je vse bolj mračnega razpoloženja in kmalu padajo prva trupla, a Tina se odloči, da bo svojemu moškemu stala ob strani.

»Gre za črno komedijo z drobcem realizma. Po temačnem Spisku za odstrel sem se želel razvedriti in odločil sem se, da ne bom snemal še ene grozljivke ali kriminalke.«
– Ben Wheatley

Ben Wheatley
Rojen leta 1972 v Billericayu, Velika Britanija. Najprej je snemal kratke in tv-filme ter za reklamne spote prejel več mednarodnih nagrad. Celovečerni prvenec Down Terrace iz leta 2010 mu je prinesel naziv debitanta leta in številne festivalske nagrade. Sledil je festivalsko prav tako uspešen Spisek za odstrel, v katerem nadaljuje svoj inventivni in inovativni pristop k filmskemu žanru.

filmografija
2010 Down Terrace
2011 Kill List (Spisek za odstrel)
2012 Sightseers (Turista)
2013 A Field in England

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

ponedeljek, 24. 06. 2024 / 17:10 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

ponedeljek, 24. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

ponedeljek, 24. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.