Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odpre se čez 03:46).

Projekcije filma

torek, 24. 03. 2020 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

To morajo biti nebesa It Must Be Heaven

Elia Suleiman / Palestina, Turčija, Kanada, Nemčija, Francija, Katar / 2019 / 97 min

Projekcije filma

torek, 24. 03. 2020 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Večkrat nagrajeni palestinski filmar Elia Suleiman si postavlja vprašanje, ki zadeva vse nas: Kje je zares ta prostor, ki ga imenujemo dom?

režija Elia Suleiman, scenarij Elia Suleiman, fotografija Sofian El Fani, montaža Véronique Lange, igrajo Elia Suleiman, Tarik Kopti (sosedov sin), Kareem Ghneim (sosed), George Khleifi (natakar), Ali Suliman, Fares Muqabaa, Yasmine Haj (bratje in sestra), Nael Kanj (škof), Asmaa Azaizy (beduinska ženska/beduin woman), Grégoire Colin, Vincent Maraval, Eric Cornet, Gael García Bernal

festivali, nagrade Cannes 2019 (posebna omemba žirije), Šanghaj 2019, München 2019

IMDb

Fotografije

Elia Suleiman zapusti Palestino, da bi našel novo domovino, a v tujini kmalu odkrije, da mu Palestina ves čas diha za ovratnik. Obljuba novega življenja se spreobrne v komedijo napak. Ne glede na to, da ga pot nese vse od Pariza do New Yorka, ga nekaj venomer spomni na dom. Pripoved, v kateri režiser igra samega sebe, ne da bi izrekel kakšno besedo, je sestavljena iz vsakodnevnih dogodkov in naključnih srečanj. Z opazovanjem sveta režiser raziskuje vprašanja identitete, doma in pripadnosti, da bi mu vendarle uspelo najti miren košček sveta samo zase.

»Če so moji prejšnji filmi Palestino želeli predstaviti kot mikrokozmos sveta; moj novi film skuša prikazati svet, kot bi bil mikrokozmos Palestine.« (Elia Suleiman)

Elia Suleiman
Rojen leta 1960 v Nazaretu, Izrael. Med 1981 in 1993 je živel v New Yorku, kjer je posnel svoji prvi deli, kratki film Uvod v konec prerekanja in srednjemetražec Homage by Assasination. Leta 1994 se je preselil v Palestino ter ustanovil oddelek za film in medije na Univerzi v Birzeitu. Za svoje filme je prejel številne mednarodne nagrade in priznanja.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Čas deklištva Little Women

Greta Gerwig

nedelja, 26. 01. 2020 / 11:00 / Dvorana

Igralka in režiserka Greta Gerwig se po filmu Lady Bird vrača s svežo, sodobno in zelo osebno priredbo priljubljene zgodbe o štirih sestrah, odločenih živeti po lastnih pravilih.

Loti in izgubljeni zmaji Lotte ja kadunud lohed

Heiki Ernits, Janno Põldma

nedelja, 26. 01. 2020 / 11:15 / Mala dvorana

Dogodivščina prijazne psičke Loti je polna nenavadnih domišljijskih presenečenj, s čudovito narisanim svetom narave.

Kinobalon / Bobri

Binti Binti

Frederike Migom

nedelja, 26. 01. 2020 / 15:00 / Dvorana

Vlogerka Binti in njen prijatelj Elias načrtujeta akcijo, s katero bosta rešila prihodnost.