Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:20 (odprto še 20 minut, tel: 01 239 22 17).

To morajo biti nebesa It Must Be Heaven

Elia Suleiman / Palestina, Turčija, Kanada, Nemčija, Francija, Katar / 2019 / 97 min

Večkrat nagrajeni palestinski filmar Elia Suleiman si postavlja vprašanje, ki zadeva vse nas: Kje je zares ta prostor, ki ga imenujemo dom?

režija Elia Suleiman, scenarij Elia Suleiman, fotografija Sofian El Fani, montaža Véronique Lange, igrajo Elia Suleiman, Tarik Kopti (sosedov sin), Kareem Ghneim (sosed), George Khleifi (natakar), Ali Suliman, Fares Muqabaa, Yasmine Haj (bratje in sestra), Nael Kanj (škof), Asmaa Azaizy (beduinska ženska/beduin woman), Grégoire Colin, Vincent Maraval, Eric Cornet, Gael García Bernal

festivali, nagrade Cannes 2019 (posebna omemba žirije), Šanghaj 2019, München 2019

IMDb

Elia Suleiman zapusti Palestino, da bi našel novo domovino, a v tujini kmalu odkrije, da mu Palestina ves čas diha za ovratnik. Obljuba novega življenja se spreobrne v komedijo napak. Ne glede na to, da ga pot nese vse od Pariza do New Yorka, ga nekaj venomer spomni na dom. Pripoved, v kateri režiser igra samega sebe, ne da bi izrekel kakšno besedo, je sestavljena iz vsakodnevnih dogodkov in naključnih srečanj. Z opazovanjem sveta režiser raziskuje vprašanja identitete, doma in pripadnosti, da bi mu vendarle uspelo najti miren košček sveta samo zase.

»Če so moji prejšnji filmi Palestino želeli predstaviti kot mikrokozmos sveta; moj novi film skuša prikazati svet, kot bi bil mikrokozmos Palestine.« (Elia Suleiman)

Elia Suleiman
Rojen leta 1960 v Nazaretu, Izrael. Med 1981 in 1993 je živel v New Yorku, kjer je posnel svoji prvi deli, kratki film Uvod v konec prerekanja in srednjemetražec Homage by Assasination. Leta 1994 se je preselil v Palestino ter ustanovil oddelek za film in medije na Univerzi v Birzeitu. Za svoje filme je prejel številne mednarodne nagrade in priznanja.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pritisk Push

Fredrik Gertten

petek, 15. 11. 2019 / 20:15 / Mala dvorana

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

LIFFe / Predpremiere

Bog obstaja, ime ji je Petrunija Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija

Teona Strugar Mitevska

petek, 15. 11. 2019 / 21:20 / Dvorana

Zgodba o dvaintridesetletnem dekletu brez prave prihodnosti, ki se pogumno upre tradiciji ter neprizanesljivo razgali mačizem in seksizem sodobne makedonske družbe.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Loti in izgubljeni zmaji Lotte ja kadunud lohed

Heiki Ernits, Janno Põldma

sobota, 16. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Dogodivščina prijazne psičke Loti je polna nenavadnih domišljijskih presenečenj, s čudovito narisanim svetom narave.