Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 12:02).

Tišina 6-9 Isyhia 6-9

Christos Passalis / Grčija / 2022 / 81 min / grščina

Aris vzdržuje antene, ki iščejo sporočila izginulih ljubimcev in ljubimk, Anna pa nastopa v nenavadnem performansu kot dvojnica izginule orgličarjeve žene. Skrivnostna, nadrealistična ljubezenska zgodba, postavljena v retrofuturistično vzporedno resničnost, med brenčeče plinske svetilke, šume anten in ščebet žuželk.

igrajo Angeliki Papoulia (Anna), Christos Passalis (Aris), Sofia Kokkali, Maria Skoula, Marisha Triantafyllidou, Vassilis Karaboulas

festivali, nagrade Solun 2022, Karlovi Vari 2022, Crossing Europe Linz 2023

V bizarnem, sanjskem svetu filma Tišina 6-9 vse deluje nekam nenavadno – vključno s pravili vedenja. Med šesto in deveto zjutraj morajo biti vsi prebivalci na pol zapuščenega mesteca popolnoma tiho, saj antene v mestu iščejo sporočila ljudi, ki so nepojasnjeno izginili. Aris in Anna, novinca v mestu, sta nastanjena v razpadajočem hotelu. Ker ne moreta spati, se ponoči skupaj sprehajata. Film je z natančno, simetrično kompozicijo, od sonca obledelimi barvami in retro scenografijo nekaj posebnega tudi vizualno.

»Želel sem ustvariti zelo nedvoumno in specifično mitologijo. Najti sem moral nekaj podrobnosti, ki bi ta mit naredile verjetnejši, otipljivejši – bolj specifičen. /…/ Navsezadnje film govori o skrajno prestrašeni družbi. Ljudje izginjajo. Nekateri si želijo zapomniti. Drugi morajo pozabiti. To je prestrašena skupnost. Edini izhod iz strahu je ljubezen.« (Christos Passalis)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!