Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (za danes zaprto).

The Nature Of Being The Nature Of Being

Scanner in Olga Mink / Nizozemska, Velika Britanija / 90 min

Scanner in Olga Mink: The Nature of Being

“Hipnotično, atmosferično. Olga ujame trenutke svojega življenja in jih ovija v nove situacije, pomenljivo izpostavlja svoje najpreprostejše spomine. Olga najde lepoto v najbolj mimobežnih trenutkih.”
Scanner

“V vseh naravnih stvareh je nekaj čudovitega “
Aristotel

“The nature of Being”
Scanner & Olga Mink

The Nature Of Being from Olga Mink on Vimeo.

Audiovizualni performans skozi abstraktno pripovedno izkušnjo, ki je izveden kot panoramska instalacija in izpostavlja različne perspektive in poglede na svet.
Kaj lahko preseže naš naravni svet? Digitalna tehnologija nam omogoča možnosti, ki jih omejuje zgolj ustvarjalčeva domišljija. Se v raziskovanju teh možnosti lahko kaj zgubi, lahko z izbrisom realnega izgubimo tudi iskren čustveni odziv?
The Nature of Being je izmenjava med dvema umetnikoma, ki orisujeta pogovor barv, glasbe, tekstur in podob. Je inventivno potovanje, ki romantični kozmos popelje na metafizično pustolovščino. Stopinje se pretopijo v ritem, veter postane melodija, podobe odsevajo zvok, ga nadgrajujejo in mu nasprotujejo. Njihov cilj je zgraditi čustveni odnos do projekcije in zvoka. Ustvariti delo, ki se odmika od poznanih digitalnih poti in nagovarja srce, dušo in um.
Nature of Being je performans, katerega vodilo sta kontemplativna slika in zvok, ki ustvarjata abstraktno pripoved in flux-cinematsko izkušnjo. Z objemajočo projekcijo in surround sound tehnologijo poustvarja senzibilnost, reinterpretira in povezuje različne realnosti in jih v tem spoju znova in znova sooča. Resničnosti ne moremo znotraj enega pogleda. Svet doživljamo skozi celoto svetlobe, zvoka, oblike, barve, podobe in vonja, ki nas obdajajo in ga oblikujejo.
Olgo Mink in Scannerja povezuje neutrudna želja – da bi ujela nenavadno v običajnem, bravo v temi, zvok v tišini.

Olga Mink (NL)

Olga Mink se ukvarja z digitalnimi mediji, vizualnimi performansi in interaktivno umetnostjo, kjer raziskuje nove možnosti digitalne reprezentacije. Njeno delo presega meje glasbe, umetnosti, poezije, narave in javnega prostora. Z izrazito konceptualnim pristopom raziskuje različne medije in časovno prostorsko enotnost. Igra se z idejo percepcije in slike in zvoka.
Multi-projekcija Ballet Mechanique raziskuje idejo fizičnega v virtualnem (proiciranem) okolju. S ponastavljanjem in komponiranjem sekvenc telesa v nove oblike, nastane nova izkušnja časa in prostora. Z uporabo pravokotnih zaslonov je zgradila sofisticirano okolje za realno telo. Ballet Mechanique je razstavljala kot instalacijo in performans.
Eksperimentiranje z mediji in tehnologijo jo e vodilo v inovativne projekte. Leta 2003 je oblikovala instalacijo video-matic, ki je zasnovana kot stalni arhiteturni element znotraj novogradnje. Performansi so skozi leta razvili stil in vsebino. Z mešanjem naracije v manipulacijo slike v živo, uporabo procesiranega videa in ritmičnih sekvenc, gradi ambientalni cinematski stil. Pomemben element njenih nastopov so projekcije, prilagojene za vsako delo.

Njena dela so predstavili NoTV, Triggermotion(LA), Bip-Hop(FR), Steamingsounds in Lightrhythmvisuals(JP). Festivali, na katerih je nastopila: Lowlands, Big Chill(UK), ClubTransmediale(GER), AVITUK, Impakt, International filmfestival, Mapping, etc. več: www.videology.nu

Scanner (VB)

Britanski umetnik Scanner oziroma Robin Rimbaud prehaja meje zvoka, podobe in oblike in ustvarja večplastne zvočne kompozicije, ki se na nenavaden način igrajo s tehnologijo. Od zgodnjih del, v katerih je uporabljal prestrežene posnetke telefonskih pogovorov, do ukvarjanja s skritimi zvoki sodobnega mesta, so njegove eksploracije požele občudovanje glasbenikov kot so Bjork, Aphex Twin in Stockhausen. Od leta 1991 se ukvarja predvsem z glasbo. Nastopal in ustvarjal je v SFMOMA v ZDA, galeriji Hayward v Londonu, Centru Pompidou v Parizu, Kunsthalle na Dunaju, Bolshoi Teater v Moskvi, Tate Modern v Londonu in The Royal Opera House v Londonu. Svoje delo je predstavljal po celem svetu.

več: www.scannerdot.com

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 23. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Zadnjič

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

četrtek, 23. 05. 2024 / 19:45 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 24. 05. 2024 / 17:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.