Danes je blagajna odprta od 15:15 do 20:30 (odpre se čez 12:44).
v Kinobalonu od 24. februarja 2018

Tatinska sraka in še dve norčiji La gazza ladra

Emanuele Luzzati, Giulio Gianini / Italija / 1964 / 33 min / brez dialogov / 5+

Trije pustno norčavi animirani filmi po Rossinijevih operah. Delo mojstra animiranega filma in ilustracije, Emanueleja Luzzatija. 

festivali, nagrade Tatinska sraka - oskar za najboljši kratki animirani film (1965)Pulcinella - oskar za najboljši kratki animirani film (1973)  

IMDb

Program:

Tatinska sraka
Živahna zgodba o tem, kako pametna in duhovita ptica pogumno prelisiči tri kralje, ki lovijo v gozdu.

Italijanka v Alžiru
Mladoporočenca Lindora in Isabello, ki ju pri izplutju iz Benetk odnesejo razbesneli valovi, naplavi na afriško obalo. Potem ko ju zajamejo srditi vojaki sultana Mustafe, morata najti način, da se osvobodita.

Pulcinella
Lenega Pulcinello iz postelje prežene njegova ogorčena žena, a neomajni lenuh se skrivoma povzpne na streho, da bi še malce zadremal. Sledijo njegove čarobne živopisne sanje …

o avtorjih
Emanuele Luzzati je študiral na švicarski Ecole des Beaux Arts v Lozani. Na začetku svoje kariere, ko je delal kot kostumograf in scenograf, je razvil dramatično vizijo, ki jo je prenesel v svoje ustvarjanje filmov in animacij. V svoji eklektični karieri je ustvaril scenografije za drame, opere in plesne predstave v glavnih italijanskih in mednarodnih gledališčih, napisal in ilustriral pa je tudi knjige za otroke, pri čemer je med drugim sodeloval z Italom Calvinom in Giannijem Rodarijem.

Z Giuliem Gianinijem je sodeloval pri filmih Pulcinella in Tatinska sraka, ki sta bila nominirana za oskarja. Skupaj sta naredila trideset filmov. V njih sta ustvarila univerzum kičastih barv, ki ga naseljujejo nepozabni liki, kot sta Pulcinella in Papageno.

Giulio Gianini, animator, režiser in snemalec, je bil pionir barvnega filma v Italiji. Posnel je okoli 120 dokumentarcev, večinoma o umetnosti, a sta ga njegova strast do lutkovnega gledališča in želja po eksperimentiranju z barvo kmalu vodila k animaciji. Njegovo sodelovanje z Emanuelejem Luzzatijem pri televizijskih reklamah jima je prineslo mednarodno priznanje, ki ga še vedno uživata v svetu animacije.

sreda, 14. 02. 2018

Koliko krofov so otroci pojedli letos?

Po ogledu filma Tatinska sraka in še dve norčiji so se maškare posladkale s krofi in toplim napitkom.

Pustni Zajtrk pri Kinodvoru

10. februarja ob 11:15 bomo obiskovalcem po projekciji filma Tatinska sraka in še dve norčiji postregli s krofi in toplim napitkom.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Blizu Close

Lukas Dhont

ponedeljek, 27. 03. 2023 / 16:15 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Zadnjič

Ia EO

Jerzy Skolimowski

ponedeljek, 27. 03. 2023 / 18:30 / Dvorana

Najmlajši osemdesetletnik Jerzy Skolimowski postavi gledalca v kožuh svojega štirinožnega protagonista ter ustvari vizualno izviren in globoko pretresljiv pogled na sodobno Evropo. Ia je osvojil nagrado žirije na zadnjem festivalu v Cannesu ter se uvrstil na številne sezname najboljših filmov leta. Nominacija za oskarja za najboljši mednarodni film!

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

ponedeljek, 27. 03. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.