Danes je blagajna odprta od 17:00 do 21:00 (odpre se čez 12:30).
v Kinobalonu od 24. februarja 2018

Tatinska sraka in še dve norčiji La gazza ladra

Emanuele Luzzati, Giulio Gianini / Italija / 1964 / 33 min / brez dialogov / 5+

Trije pustno norčavi animirani filmi po Rossinijevih operah. Delo mojstra animiranega filma in ilustracije, Emanueleja Luzzatija. 

festivali, nagrade Tatinska sraka - oskar za najboljši kratki animirani film (1965)Pulcinella - oskar za najboljši kratki animirani film (1973)  

IMDb

Program:

Tatinska sraka
Živahna zgodba o tem, kako pametna in duhovita ptica pogumno prelisiči tri kralje, ki lovijo v gozdu.

Italijanka v Alžiru
Mladoporočenca Lindora in Isabello, ki ju pri izplutju iz Benetk odnesejo razbesneli valovi, naplavi na afriško obalo. Potem ko ju zajamejo srditi vojaki sultana Mustafe, morata najti način, da se osvobodita.

Pulcinella
Lenega Pulcinello iz postelje prežene njegova ogorčena žena, a neomajni lenuh se skrivoma povzpne na streho, da bi še malce zadremal. Sledijo njegove čarobne živopisne sanje …

o avtorjih
Emanuele Luzzati je študiral na švicarski Ecole des Beaux Arts v Lozani. Na začetku svoje kariere, ko je delal kot kostumograf in scenograf, je razvil dramatično vizijo, ki jo je prenesel v svoje ustvarjanje filmov in animacij. V svoji eklektični karieri je ustvaril scenografije za drame, opere in plesne predstave v glavnih italijanskih in mednarodnih gledališčih, napisal in ilustriral pa je tudi knjige za otroke, pri čemer je med drugim sodeloval z Italom Calvinom in Giannijem Rodarijem.

Z Giuliem Gianinijem je sodeloval pri filmih Pulcinella in Tatinska sraka, ki sta bila nominirana za oskarja. Skupaj sta naredila trideset filmov. V njih sta ustvarila univerzum kičastih barv, ki ga naseljujejo nepozabni liki, kot sta Pulcinella in Papageno.

Giulio Gianini, animator, režiser in snemalec, je bil pionir barvnega filma v Italiji. Posnel je okoli 120 dokumentarcev, večinoma o umetnosti, a sta ga njegova strast do lutkovnega gledališča in želja po eksperimentiranju z barvo kmalu vodila k animaciji. Njegovo sodelovanje z Emanuelejem Luzzatijem pri televizijskih reklamah jima je prineslo mednarodno priznanje, ki ga še vedno uživata v svetu animacije.

sreda, 14. 02. 2018

Koliko krofov so otroci pojedli letos?

Po ogledu filma Tatinska sraka in še dve norčiji so se maškare posladkale s krofi in toplim napitkom.

Pustni Zajtrk pri Kinodvoru

10. februarja ob 11:15 bomo obiskovalcem po projekciji filma Tatinska sraka in še dve norčiji postregli s krofi in toplim napitkom.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Orkester Orkester

Matevž Luzar

petek, 12. 08. 2022 / 18:00 / Dvorana

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …

Kinodvorišče / Novo na sporedu

Nak Nope

Jordan Peele

petek, 12. 08. 2022 / 21:00 / Kinodvorišče

»Kako se reče slabemu čudežu?« Jordan Peele, ki je s filmoma Zbeži! in Mi na novo definiral sodobno grozljivko, z nami deli svojo najnovejšo nočno moro: zgodbo o treh prebivalcih samotne soteske v notranjosti Kalifornije, ki so priča čudnemu in srhljivemu odkritju. Film se ponaša z režiserjevo značilno mešanico groze, humorja in provokativne družbene kritike.

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sobota, 13. 08. 2022 / 16:30 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.