Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (za danes zaprto).
Animateka 2015

Svetovni jagodni izbor II (2015) Svetovni jagodni izbor II (2015)

razno / razno

Pot (Track)
Takeshi Nagata, Kazue Monno (TOCHKA)
Japonska, 2015, DCP, 4′

Rojstvo vesolja in začetek vsega stvarstva – ljudje iznajdejo orodje, odkrijejo ogenj in poslikajo temne jame. Slikarije so nastale z namenom, da se zgodbe in zgodovina prenesejo na zanamce. Iz slikarij lahko sklepamo, da je bilo odkritje ognja za prazgodovinskega človeka izjemna prelomnica. Zdaj je čas, da mi, ljudje, opravimo ponovni razmislek o energiji.

Zgodba o medvedu (Historia de un Oso)
Gabriel Osorio (PunkRobot Animation Studio)
Čile, 2014, DCP, 10’14”

Star medved se vsak dan postavi na živahen ulični vogal. Z doma izdelanim marionetnim gledališčem nam bo povedal svojo zgodbo.

Däwit
David Jansen, Sophie Biesenbach (Fabian&Fred)
Nemčija, 2015, DCP, 15′

Volčji otrok, angel, maček. Film, ki animira tehniko lesoreza, pripoveduje zgodbo o zapuščenem otroku, ki, odkar ga je mama rešila pred nasilnim očetom, odrašča med volkovi. Po skrivnostni odisejadi, na kateri se sooča s pomanjkanjem in išče svojo identiteto, naposled zmore odpustiti in tako najde svoj mir.

James: Moving On
Ainslie Henderson (Ainslie Henderson)
Velika Britanija, 2015, HD, 3’54”

Glasbeni videospot za Moving On, novi singel skupine James. Tistim, ki skupine še niste doživeli v živem nastopu, to zelo zelo močno priporočamo …

Čut dotika (Le sens du toucher)
Jean-Charles Mbotti Malolo (Folimage / La Fabrique Production / Nadasdy Film)
Francija / Švica, 2014, DCP, 14’31”

Chloé in Louis sta skrivaj zaljubljena. Njune besede nadomeščajo kretnje, vsaka beseda je svoja koreografija. Louis končno le sklene povabiti Chloé na večerjo in privoli, da ona kljub njegovi alergiji s sabo pripelje svoje mačke. Na večerji bodo prišle na dan njegove najtemnejše plati.

Mine dan (Mal-e man ast!)
Maryam Kashkoolinia (Honar-haye Tajassomi)
Iran, 2015, HD, 6’15”

Kontemplativno vaško življenje, delo na polju in otroške igre. Vse to iz zornega kota mine, ki je v neki davni vojni ostala pozabljena v grmovju in tam z usodno potrpežljivostjo čaka svojo žrtev.

Suleima
Jalal Maghout (Jalal Maghout)
Sirija, 2014, DCP, 15’04”

Suleima stoji za svojimi prepričanji. Že na začetku se pridruži sirski revoluciji in se razide z možem, ki njenega aktivizma ne podpira. Je hkrati ranljiva in močna, in kot temu pravi sama, ostaja solidarna s sodržavljani. Po dvakratnem pridržanju pove: »Raje umrem, kot da gledam, kako nekoga aretirajo, ne da bi mu poskusila pomagati.«

Amélia & Duarte
Alice Guimarães, Mónica Santos (Ciclope Filmes / Studio Film Bilder)
Portugalska / Nemčija, 2015, DCP, 8’10”

V zgodbi spremljamo odnos med Amélio in Duartejem, v katerem je ljubezen usahnila, protagonista pa se spopadata z občutji ob propadli zvezi. Zveza privzame obliko arhivskega zaboja, v katerem vsebina ponazarja zgodbo njunega razhoda. Spremljamo ju, ko se trudita razdeliti, uničiti in izbrisati skupne spomine.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tako zraste ... Tako zraste ...

Miha Kalan, Jernej Žmitek

sobota, 23. 10. 2021 / 10:00 / Dvorana

Rije, leze, čofota, skače, plava, frfota, pleza, leta in skaklja z majhnega v velikega! Nova serija šestih kratkih animiranih filmov, v kateri iz majhnega v velikega zrastejo metulj, žaba, polž, petelin, netopir in riba.

Oče The Father

Florian Zeller

sobota, 23. 10. 2021 / 14:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.

Kinobalon / Premiera

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sobota, 23. 10. 2021 / 17:15 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.