Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 54 minut, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

sobota, 18. 02. 2023 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Pustni Zajtrk pri Kinodvoru

Asset 1
Prvič v kino: samo 18. februarja 2023

Superdeževnik Superworm

Jac Hamman, Sarah Scrimgeour / Velika Britanija / 2021 / 25 min / sinhronizirano / 4+

Projekcije filma

sobota, 18. 02. 2023 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Pustni Zajtrk pri Kinodvoru

Asset 1
Superdeževnik vedno reši vse težave. Le kdo bo rešil njega, ko postane domišljav in ga ujame zlobni čarovniški kuščar? Animirana dogodivščina je nastala po knjigi Julie Donaldson (Zverjasec, Zverjašček).

režija Jac Hamman, Sarah Scrimgeour, scenarij Max Lang, Suzanne Lang, po knjigi Julia Donaldson, v sodelovanju z RTV Slovenija, distribucija Magic Light Pictures

Fotografije

Superdeževnik je nenavaden in navihan junak: močan, neverjetno spreten, ima veliko srce in vedno vsakomur priskoči na pomoč. Metuljček je Superdeževnikov najboljši prijatelj, odkar je bil še majhna gosenica. Rada pomagata drugim vrtnim živalim: s cestišča rešita žabico, zabavata zdolgočasene čebele in pomagata hrošču. Videti je, da Superdeževniku nikoli ne zmanjka iznajdljivosti, a sčasoma se prevzame in začne zanemarjati prijatelja. Ko zlobni kuščar čarodej sliši za Superdeževnikove sposobnosti, pošlje služabnika Vrana, da deževnika ugrabi. Metuljček skupaj z vrtnimi živalmi skuje pretkan načrt za prijateljevo rešitev.

četrtek, 19. 01. 2023

Pust v Kinodvoru

Dve projekciji filmov na pustno soboto 18. februarja in brezplačni krofi. Vstopnice so že v prodaji.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

sobota, 28. 01. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Alcarràs Alcarràs

Carla Simón

sobota, 28. 01. 2023 / 21:00 / Dvorana

Katalonska režiserka z nami deli radosti in tegobe družine pridelovalcev breskev, ki se sooča z negotovo prihodnostjo. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu.

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

nedelja, 29. 01. 2023 / 11:00 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.