Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:30 (za danes zaprto).

Projekcije filma

sobota, 18. 02. 2023 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Pustni Zajtrk pri Kinodvoru

Asset 1
Prvič v kino: samo 18. februarja 2023

Superdeževnik Superworm

Jac Hamman, Sarah Scrimgeour / Velika Britanija / 2021 / 25 min / sinhronizirano / 4+

Projekcije filma

sobota, 18. 02. 2023 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Pustni Zajtrk pri Kinodvoru

Asset 1
Superdeževnik vedno reši vse težave. Le kdo bo rešil njega, ko postane domišljav in ga ujame zlobni čarovniški kuščar? Animirana dogodivščina je nastala po knjigi Julie Donaldson (Zverjasec, Zverjašček).

režija Jac Hamman, Sarah Scrimgeour, scenarij Max Lang, Suzanne Lang, po knjigi Julia Donaldson, v sodelovanju z RTV Slovenija, distribucija Magic Light Pictures

Fotografije

Superdeževnik je nenavaden in navihan junak: močan, neverjetno spreten, ima veliko srce in vedno vsakomur priskoči na pomoč. Metuljček je Superdeževnikov najboljši prijatelj, odkar je bil še majhna gosenica. Rada pomagata drugim vrtnim živalim: s cestišča rešita žabico, zabavata zdolgočasene čebele in pomagata hrošču. Videti je, da Superdeževniku nikoli ne zmanjka iznajdljivosti, a sčasoma se prevzame in začne zanemarjati prijatelja. Ko zlobni kuščar čarodej sliši za Superdeževnikove sposobnosti, pošlje služabnika Vrana, da deževnika ugrabi. Metuljček skupaj z vrtnimi živalmi skuje pretkan načrt za prijateljevo rešitev.

četrtek, 19. 01. 2023

Pust v Kinodvoru

Dve projekciji filmov na pustno soboto 18. februarja in brezplačni krofi. Vstopnice so že v prodaji.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pacifikcija Pacifiction

Albert Serra

torek, 31. 01. 2023 / 17:00 / Dvorana

Atmosferični anti-triler katalonskega auteurja Alberta Serre (Čas vitezov, Pesem ptic, Svoboda) prikliče sence kolonializma na Južnem Pacifiku.

Pošvedrani klavir Pošvedrani klavir

Miha Vipotnik

torek, 31. 01. 2023 / 17:30 / Mala dvorana

Filmsko-glasbena povest, ki s pomočjo igranih in animiranih vložkov pripoveduje zgodbo o starem zapuščenem klavirju v studiu 1 Radia Slovenija. Izhodišča za zgodbe so resnična, podprta s pričevanji poznavalcev, vse ostalo pa je plod domišljije in ustvarjalnega zanosa avtorjev. Film je prejel vesno za izvirno glasbo ter nagrado Društva slovenskih filmskih publicistov in publicistk.

LGBT_SLO_1984 LGBT_SLO_1984

Boris Petkovič

torek, 31. 01. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Dokumentarni pogled na slovensko LGBT gibanje skozi prizmo aktivizma in kulture.