Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 07:41, tel: 01 239 22 17).

Študentski filmi 1 Vse razen črne + V pričakovanju žensk + Obljuba + Brez zemlje nismo Shuarji + Maščevanje

Vse razen črne Anything But Black, Ausra Linkeviciute, Litva / VB, 2009, 21 minutV pričakovanju žensk Esperando Mujeres, Estephan Wagner, Danska, 2008, 34 minutObljuba Promesa, Marianne Hougen-Moraga, Čile / Danska, 2010, 29 minutBrez zemlje nismo Shuarji Sin tierra, no somos Shuar, Stacey Williams, VB, 2009, 23 minutMaščevanje Pomsta, Arnold Kojnok, Slovaška, 2010, 32 minut

V angleškem jeziku ali z angleškimi podnapisi.

Vse razen črne Anything But Black
Ausra Linkeviciute, Litva / Velika Britanija, 2009, 21 minut, angleški podnapisi
»Rodiš se in umrl boš,« zaupno razodene osemdesetletna starka, medtem ko pomerja svojo mrliško obleko. Ta starodavna šega je še vedno splošno razširjena med starejšo populacijo ruralne Litve, mlajši generaciji pa se ne zdi več sprejemljiva. Film raziskuje edinstveno tradicijo in neobičajen odnos do smrti – njeno sprejemanje.

V pričakovanju žensk Esperando Mujeres
Estephan Wagner, Danska, 2008, 34 minut, angleški podnapisi
Oddaljeno špansko vas Riofrio so ženske zapustile že pred leti. Ker osamljeni moški niso več zdržali neznosne situacije, so organizirali poseben avtobus iz Madrida, poln samskih žensk. Vse potujejo z namenom, da se zaljubijo! A težko pričakovani dogodek se klavrno sfiži. Topel dokumentarec o ljubezni in samoti, o spolu, selitvah in upanju.

Obljuba Promesa
Marianne Hougen-Moraga, Čile / Danska, 2010, 29 minut, angleški podnapisi
Mariannina mama je čilska izgnanka, katere družina se je razpršila po svetu po Pinochetovem udaru leta 1973. Avtorica ustvari intimni portret svoje matere skozi pretresljivo zgodbo o usodi njene pokojne sestre. Mariannina vprašanja razkrijejo materin pogled, hkrati duhovit in resen, na pomen družine in smrti.

Brez zemlje nismo Shuarji Sin tierra, no somos Shuar
Stacey Williams, Velika Britanija, 2009, 23 minut, angleški podnapisi
Kaj se zgodi s skupnostjo Indijancev Shuar, z njihovimi odnosi, kulturo in tradicijo, ko prevladajo tuji rudarski interesi? Skozi mit o Nunqui, šuarski upodobitvi matere Zemlje, film prikazuje soodvisnost med naravo in kulturo. Opozarja na vprašanje, kaj prihodnost brez naravnega okolja pomeni za kulturo in identiteto Indijancev Shuar.

Maščevanje Pomsta
Arnold Kojnok, Slovaška, 2010, 32 minut, angleški podnapisi
Nekdanji brusilec kristala Milan Farkas preživlja težke čase. Po štiriindvajsetih letih so njegovo delovno mesto ukinili. Brez denarja in upanja, da bi našel kaj drugega, se loti dela na črno, sina vzgaja sam, žena je medtem postala prostitutka. Milanova zgodba je izrisana na ozadju ekonomskih anomalij, ki postajajo osrednji problem vedno večjega števila Slovakov.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Animateka / Družinski Slon

Slonov tekmovalni program III (2023) Slonov tekmovalni program III (2023)

različni avtorji

sobota, 02. 12. 2023 / 13:30 / Dvorana

Program sedmih kratkih filmov o ustvarjalnosti, prijateljstvu, soočanju z različnimi človeškimi vzgibi, čustvi in izgubo ter o tem, kako je biti mlado dekle v Iranu.

Animateka / Družinski Slon

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

sobota, 02. 12. 2023 / 15:00 / Dvorana

Festivalska predpremiera animirane uspešnice, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Svetovni jagodni izbor IV (2023) Svetovni jagodni izbor IV (2023)

različni avtorji

sobota, 02. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Program najboljših kratkih animiranih filmov z vsega sveta, ki prinaša temeljit pregled trenutnega dogajanja in trendov na področju avtorske animacije, vključno s številnimi filmi, nagrajenimi na pomembnih mednarodnih festivalih.