Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (odprto še 02:51, tel: 01 239 22 17).

Stekleni zajec Garasu-no usagi

Shibuichi Setsuko / Japonska / 2005 / 86 min / japonščina

režija Shibuichi Setsuko, scenarij Koide Kazumi (avtorica izvirnega romana: Takagi Toshiko), fotografija Okazaki Hideo, glasba Oshima Michiru, produkcija Dezaki Satoshi, glasovi Mogami Rina, Hara Yasuyoshi, Takeshita Keiko, Kamiya Hiroshi, Fukuyama Jun, Oka Tamaki, Kawada Taeko

IMDb

zgodba

Animirani film Stekleni zajec je umeščen v obdobje ob koncu druge svetovne vojne in je predstavljen v obliki pripovedke babice Toshiko, ki je kot dekletce izkusilo ta strašni čas.

Oče mlade Toshiko je bil takrat obrtnik, ki je izdeloval okrasne steklene zajce. Njena brata sta bila vpoklicana v vojsko, mati pa je doživela srčni napad. Življenje v takratnem Tokiu je strašno: na mesto nenehno dežujejo smrtonosne zavezniške bombe, hrane in ostalih potrebščin primanjkuje, družinske vezi se lahko vsak hip grobo prekinejo …

Stekleni zajec je posnet po avtobiografski knjižni uspešnici, ki se je na Japonskem prodala v več kot dveh milijonih izvodov, film pa je obeležil 60. obletnico ameriškega bombardiranja Hirošime 6. avgusta leta 1945.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna

Maja Weiss

sreda, 22. 05. 2024 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarec Maje Weiss pripoveduje zgodbe štirih ukradenih otrok, zadnjih še živečih slovenskih žrtev nacističnega rasnega programa Lebensborn.

Neskončni spomin La memoria infinita

Maite Alberdi

sreda, 22. 05. 2024 / 19:30 / Mala dvorana

Srce parajoč in hkrati navdihujoč spomenik neuničljivi moči ljubezni. Film Maite Alberdi (Krt) je nominiran za oskarja v kategoriji najboljši dokumentarec.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

sreda, 22. 05. 2024 / 20:20 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.