Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 49 sekund, tel: 01 239 22 17).

Stekleni zajec Garasu-no usagi

Shibuichi Setsuko / Japonska / 2005 / 86 min / japonščina

režija Shibuichi Setsuko, scenarij Koide Kazumi (avtorica izvirnega romana: Takagi Toshiko), fotografija Okazaki Hideo, glasba Oshima Michiru, produkcija Dezaki Satoshi, glasovi Mogami Rina, Hara Yasuyoshi, Takeshita Keiko, Kamiya Hiroshi, Fukuyama Jun, Oka Tamaki, Kawada Taeko

IMDb

zgodba

Animirani film Stekleni zajec je umeščen v obdobje ob koncu druge svetovne vojne in je predstavljen v obliki pripovedke babice Toshiko, ki je kot dekletce izkusilo ta strašni čas.

Oče mlade Toshiko je bil takrat obrtnik, ki je izdeloval okrasne steklene zajce. Njena brata sta bila vpoklicana v vojsko, mati pa je doživela srčni napad. Življenje v takratnem Tokiu je strašno: na mesto nenehno dežujejo smrtonosne zavezniške bombe, hrane in ostalih potrebščin primanjkuje, družinske vezi se lahko vsak hip grobo prekinejo …

Stekleni zajec je posnet po avtobiografski knjižni uspešnici, ki se je na Japonskem prodala v več kot dveh milijonih izvodov, film pa je obeležil 60. obletnico ameriškega bombardiranja Hirošime 6. avgusta leta 1945.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tri nadstropja Tre piani

Nanni Moretti

torek, 26. 10. 2021 / 20:00 / Dvorana

Nanni Moretti se v razburkani pripovedi o treh družinah, živečih v isti zgradbi, dotakne tem, kot so krivda in pravica, starševska odgovornost ter neizbrisne posledice naših odločitev.

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

torek, 26. 10. 2021 / 21:00 / Mala dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sreda, 27. 10. 2021 / 10:00 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.