Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odprto še 05:46, tel: 01 239 22 17).
Kinobalon na LIFFu

Starejša sestra Punam Starija sestra Punam

Lucian in Nataša Muntean / Srbija / 2009 / 52 min / podnapisi, nepalščina, tamang / 8+

Izjemen in presunljiv portret deklice, ki mora prevzeti vso skrb in odgovornost odraslih, a kljub temu ostaja otrok – radovedna, igriva, zabavna in predvsem z neomajno otroško vero v boljši jutri.

režija Lucian in Nataša Muntean, igra Punam Tamang (Punam)

Dokumentarni film skozi več let beleži življenje treh otrok v Nepalu. V središču zgodbe je Punam, devetletna deklica, ki živi v Nepalu z očetom in mlajšima bratom in sestro. Oče od zore do mraka dela v tovarni, mama pa jim je umrla, ko je bila Punam še majhna. Tako Punam skrbi za dom, brata in sestro, pridno obiskuje šolo, zraven pa za boren zaslužek pomaga še v tovarni opeke, saj potrebujejo denar za šolnino. Film beleži vsakodnevno življenje otrok, drobne dogodke doma in v šoli, igro in otroške norčije; skozi mimobežno pripoved otrok samih pa nam odkriva tudi njihove skrbi, upanja in veselja. V filmu sta avtorja uporabila dokumentarno gradivo, posneto leta 2005, ko je imela Punam devet let, ter novejše posnetke iz leta 2009. Punam bosta s kamero spremljala, dokler ne bo dopolnila dvajset let.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nesrečni fuk ali Nori pornič Babardeală cu bucluc sau porno balamuc

Radu Jude

četrtek, 27. 01. 2022 / 15:30 / Dvorana

Romunski režiser Radu Jude (Bravo!) ujame duha časa z eksplozivno mešanico formalne igrivosti, drznega humorja in ostrega političnega komentarja, ki razgalja hinavščino in predsodke v naši družbi. Zmagovalec zadnjega Berlinala.

Telesce Piccolo corpo

Laura Samani

četrtek, 27. 01. 2022 / 18:00 / Dvorana

Prvenec Laure Samani, obarvan z magičnim realizmom in postavljen na kruto furlansko podeželje z začetka 20. stoletja, je svetovno premiero doživel v prestižni sekciji Teden kritike v Cannesu, s Festivala slovenskega filma pa odnesel vesni za najboljšo manjšinsko koprodukcijo in fotografijo.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

četrtek, 27. 01. 2022 / 18:30 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.