Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:40 (odprto še 07:39, tel: 01 239 22 17).

Spomini gospodične Aggie Memories Within Miss Aggie

Gerard Damiano / ZDA / 1974 / 75 min / angleščina

Prvi mož pornografske zlate dobe Gerard Damiano nasledi kultna hita Globoko grlo in Hudič v gospodični Jones z bržkone najbolj bizarnim in unikatnim porničem, kar jih je bilo kdaj posnetih. Spomini gospodične Aggie so šokanten, morbiden, a tudi vroče erotičen in srce parajoč film. Mala mojstrovina trde erotike v režiji drznega auteurja.

16 mm!

Fotografije

Na osameli domačiji sredi snežne pokrajine prebiva gospodična Aggie. Mladost ji je že zdavnaj odcvetela in njen sopotnik Richard le molče in nepremično poseda v kuhinji. Medtem ko se za oknom vrtinčijo snežinke, se Aggie spominja njunega prvega srečanja, prvih dotikov in strastne ljubezni. Pa so to res spomini na doživete strasti ali zgolj fantazme, ki jih ustvarja zatrto poželenje? In le kaj se je zares pripetilo Richardu?

»Prvovrsten in bizaren atmosferski film, poln pomežikov Hitchcockovemu Psihu in Gnusu Polanskega. Mešanica seksa in študije značaja, ki spolnost upodablja z izjemnim stilom. Damiano, tudi sicer nadarjen režiser, tokrat briljira!«
– Addison Verrill, Variety

»Pravi dragulj. Bogato prepreden s pridihi Hitchcockovega Psiha, Altmanovih Prividov in Williama Faulknerja. Damiano je Ingmar Bergman erotičnega žanra.«
– Eugene Boe, Playbill

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinobalon / Bobri

Najboljši rojstni dan Best Birthday Ever

Michael Ekbladh

nedelja, 26. 03. 2023 / 15:00 / Dvorana

Vsak otrok ima rad svoj rojstni dan in nepričakovane dogodivščine! Družinski animirani film je primeren tudi za mlajše otroke in za prvo izkušnjo celovečernega filma.

Nedolžen L'Innocent

Louis Garrel

nedelja, 26. 03. 2023 / 16:45 / Dvorana

Francoski režiser in igralec Louis Garrel svoje družinske spomine zapakira v domiselno, igrivo in nadvse zabavno mešanico kriminalke in romantične komedije.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

nedelja, 26. 03. 2023 / 18:00 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.