Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 07:31, tel: 01 239 22 17).

Spomini gospodične Aggie Memories Within Miss Aggie

Gerard Damiano / ZDA / 1974 / 75 min / angleščina

Prvi mož pornografske zlate dobe Gerard Damiano nasledi kultna hita Globoko grlo in Hudič v gospodični Jones z bržkone najbolj bizarnim in unikatnim porničem, kar jih je bilo kdaj posnetih. Spomini gospodične Aggie so šokanten, morbiden, a tudi vroče erotičen in srce parajoč film. Mala mojstrovina trde erotike v režiji drznega auteurja.

16 mm!

Fotografije

Na osameli domačiji sredi snežne pokrajine prebiva gospodična Aggie. Mladost ji je že zdavnaj odcvetela in njen sopotnik Richard le molče in nepremično poseda v kuhinji. Medtem ko se za oknom vrtinčijo snežinke, se Aggie spominja njunega prvega srečanja, prvih dotikov in strastne ljubezni. Pa so to res spomini na doživete strasti ali zgolj fantazme, ki jih ustvarja zatrto poželenje? In le kaj se je zares pripetilo Richardu?

»Prvovrsten in bizaren atmosferski film, poln pomežikov Hitchcockovemu Psihu in Gnusu Polanskega. Mešanica seksa in študije značaja, ki spolnost upodablja z izjemnim stilom. Damiano, tudi sicer nadarjen režiser, tokrat briljira!«
– Addison Verrill, Variety

»Pravi dragulj. Bogato prepreden s pridihi Hitchcockovega Psiha, Altmanovih Prividov in Williama Faulknerja. Damiano je Ingmar Bergman erotičnega žanra.«
– Eugene Boe, Playbill

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinobalon / Dodatna projekcija

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 23. 06. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Zadnjič

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 23. 06. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Vrvež v moji glavi 2 Inside Out 2

Kelsey Mann

nedelja, 23. 06. 2024 / 16:50 / Dvorana

Naredimo prostor za nova čustva. Nadaljevanje animirane uspešnice Vrvež v moji glavi.