Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (za danes zaprto).

Spomini gospodične Aggie Memories Within Miss Aggie

Gerard Damiano / ZDA / 1974 / 75 min / angleščina

Prvi mož pornografske zlate dobe Gerard Damiano nasledi kultna hita Globoko grlo in Hudič v gospodični Jones z bržkone najbolj bizarnim in unikatnim porničem, kar jih je bilo kdaj posnetih. Spomini gospodične Aggie so šokanten, morbiden, a tudi vroče erotičen in srce parajoč film. Mala mojstrovina trde erotike v režiji drznega auteurja.

16 mm!

Fotografije

Na osameli domačiji sredi snežne pokrajine prebiva gospodična Aggie. Mladost ji je že zdavnaj odcvetela in njen sopotnik Richard le molče in nepremično poseda v kuhinji. Medtem ko se za oknom vrtinčijo snežinke, se Aggie spominja njunega prvega srečanja, prvih dotikov in strastne ljubezni. Pa so to res spomini na doživete strasti ali zgolj fantazme, ki jih ustvarja zatrto poželenje? In le kaj se je zares pripetilo Richardu?

»Prvovrsten in bizaren atmosferski film, poln pomežikov Hitchcockovemu Psihu in Gnusu Polanskega. Mešanica seksa in študije značaja, ki spolnost upodablja z izjemnim stilom. Damiano, tudi sicer nadarjen režiser, tokrat briljira!«
– Addison Verrill, Variety

»Pravi dragulj. Bogato prepreden s pridihi Hitchcockovega Psiha, Altmanovih Prividov in Williama Faulknerja. Damiano je Ingmar Bergman erotičnega žanra.«
– Eugene Boe, Playbill

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tako zraste ... 2 Tako zraste ... 2

Miha Kalan, Jernej Žmitek

sobota, 25. 03. 2023 / 10:00 / Dvorana

Rije, leze, čofota, skače, plava, frfota, pleza, leta in skaklja – iz majhnega v velikega! V novih epizodah priljubljene serije opazujemo, kako iz majhnega v velikega zrastejo krt, morski konjiček, kozorog, martinček, štorklja, čebela in jež.

Kinobalon / Bobri

Faraon, divjak in princesa Le Pharaon, le Sauvage et la Princesse

Michel Ocelot

sobota, 25. 03. 2023 / 11:30 / Dvorana

Tri zgodbe, tri obdobja, trije svetovi. Barvite animirane pripovedke za veliko platno in najdaljše noči v letu. Vizualni in glasbeni užitek za vso družino je delo francoskega velikana animacije Michela Ocelota.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

sobota, 25. 03. 2023 / 13:30 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij!