Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odpre se čez 03:06).

Spomini gospodične Aggie Memories Within Miss Aggie

Gerard Damiano / ZDA / 1974 / 75 min / angleščina

Prvi mož pornografske zlate dobe Gerard Damiano nasledi kultna hita Globoko grlo in Hudič v gospodični Jones z bržkone najbolj bizarnim in unikatnim porničem, kar jih je bilo kdaj posnetih. Spomini gospodične Aggie so šokanten, morbiden, a tudi vroče erotičen in srce parajoč film. Mala mojstrovina trde erotike v režiji drznega auteurja.

16 mm!

Fotografije

Na osameli domačiji sredi snežne pokrajine prebiva gospodična Aggie. Mladost ji je že zdavnaj odcvetela in njen sopotnik Richard le molče in nepremično poseda v kuhinji. Medtem ko se za oknom vrtinčijo snežinke, se Aggie spominja njunega prvega srečanja, prvih dotikov in strastne ljubezni. Pa so to res spomini na doživete strasti ali zgolj fantazme, ki jih ustvarja zatrto poželenje? In le kaj se je zares pripetilo Richardu?

»Prvovrsten in bizaren atmosferski film, poln pomežikov Hitchcockovemu Psihu in Gnusu Polanskega. Mešanica seksa in študije značaja, ki spolnost upodablja z izjemnim stilom. Damiano, tudi sicer nadarjen režiser, tokrat briljira!«
– Addison Verrill, Variety

»Pravi dragulj. Bogato prepreden s pridihi Hitchcockovega Psiha, Altmanovih Prividov in Williama Faulknerja. Damiano je Ingmar Bergman erotičnega žanra.«
– Eugene Boe, Playbill

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nedolžen L'Innocent

Louis Garrel

sreda, 29. 03. 2023 / 16:30 / Dvorana

Francoski režiser in igralec Louis Garrel svoje družinske spomine zapakira v domiselno, igrivo in nadvse zabavno mešanico kriminalke in romantične komedije.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

sreda, 29. 03. 2023 / 17:45 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.

Črta La ligne

Ursula Meier

sreda, 29. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

V filmu, ki kot njegova eksplozivna glavna junakinja pogosto menja razpoloženje, švicarska režiserka Ursula Meier spretno ruši stereotipe o ženskem nasilju. Črta je svetovno premiero doživela na lanskem Berlinalu.