Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:30 (odpre se čez 10:11).

Slovenščina ima dolg jezik Slovenščina ima dolg jezik - Književnost na filmu

Filmi učencev in dijakov / Slovenija / 2013 / 60 min / slovenščina

Otroška in mladinska ustvarjalnost na velikem platnu! Vabljeni na zaključek državnega tekmovanja, ogled nagrajenih filmov in podelitev priznanj zmagovalcem.

Zaključna prireditev tekmovanja iz znanja slovenščine Slovenščina ima dolg jezik, Književnost na filmu.

Najboljšim tekmovalcem – osnovnošolcem in srednješolcem, ki so s svojimi mentorji posneli najkakovostnejše kratke filme po literarnih predlogah, obravnavanih po učnih načrtih za slovenščino, bomo podelili priznanja.

Za brezplačno vstopnico pišite na znam.sds@gmail.com.

Tekmovanje organizira Slavistično društvo Slovenije, sekcija Znanost mladini. Več na https://sites.google.com/site/slavisticnodrustvo/znam.

Vabljeni!

 

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

četrtek, 30. 05. 2024 / 18:00 / Dvorana

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.

Samsara Samsara

Lois Patiño

četrtek, 30. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 31. 05. 2024 / 15:45 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.