Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 08:20).
Animateka 2013

Slonov tekmovalni program I (2013) Slonov tekmovalni program I (2013)

razno

za otroke od 4. do 7. leta

Korida
Janis Cimermanis (Film studio “Animacijas Brigade”), Latvija/Latvia, 2011/12, HD, 7′

Prelepa plesalka flamenka, toreador in bik. Bik noče umreti, zato se požene za toreadorjem, ga preganja po mestu in naprej na podeželje, dokler mu ta ne pobegne na drevo. A kako za vraga bo toreador še kdaj zlezel dol, če ga spodaj čaka mrcina?

Miriamin zmaj (Miriami tuulelohe)
Riho Unt (Nukufilm OÜ), Estonija/Estonia, 2013, HD, 5′

Kokoš se rada igra z zmaji. Ko Miriam za to nima več časa, kokoš prepriča njenega bratca. A zanj je zmaj prevelik, zato mu uide v drevesno krošnjo. Miriam in kokoš morata hitro v akcijo, da ga rešita. S skupnimi močmi jim uspe.

Gosenica in kokoš  (Il Bruco e la Gallina)
Michela Donini, Katya Rinaldi (OTTOmani), Italija/Italy, 2013, HD, 9’59”

Gosenica in kokoš sta najboljši prijateljici. Zavedata se, da je prišel čas za slovo; a ritem izčrpavajočega čakanja in tihih preobrazb bo narekovala narava, skriti utrip sveta.

Flapper and Friends: The Key
Krzysztof Brzozowski, Jacek Łechtański (Se-ma-for Film Foundation/Narodowy Instytut Audiowizualny/Se-ma-for Switzerland /Imaginastudio), Poljska, Švica/Poland, Switzerland, 2012, HD, 8’50”, sinhronizacija v slovenski jezik v živo/with live Slovene dubbing

Epizoda serije želi v otrocih vzbuditi občutljivost do lepote sveta, ki nas obdaja, in upodobiti vrednote, kot so prijateljstvo, modrost in poštenje.

Princ Ki-Ki-Do in sto nesrečnih gobic
Grega Mastnak (OZOR, zavod za gibljive slike), Slovenija/Slovenia, 2013, HD, 3’51”

Sredi temnega gozda na vrhu kamnitega stolpa živi majhen piščanček. To je Princ Ki-Ki-Do, neustrašni borec za pravice prebivalcev gozda. Ob jutranjem čaju zasliši obupan jok. Ki-Ki-Do in njegova prijatelja, tigrasta komarja Tine in Bine, odletijo na pomoč. Objestna svinja Rozi divja po gozdu in prevrača gobice. Druščina v bliskoviti akciji reši vseh sto gobic.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 14. 07. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Železni krempelj The Iron Claw

Sean Durkin

nedelja, 14. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

Tragična resnična zgodba o bratih Von Erich, ki so se v zgodnjih osemdesetih letih pod vodstvom gospodovalnega očeta zapisali med legende profesionalne rokoborbe.