Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odpre se čez 41 minut).

Škatla z barvami A Colour Box

Len Lye / Velika Britanija / 1935 / 4 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Len Lye, država Združeno kraljestvo, leto 1935, produkcija G. P. O. Film Unit, dolžina 4 minute, slika barvna, zvok zvočni, glasba Don Baretto and his Cuban Orchestra

zgodba
Osrednja nit filma, ki ga je režiral Len Lye, je glasba. Ne le zato, ker ves film spremlja jazzovska kubanska melodija, pač pa ker vsi vizualni elementi sledijo ideji skladbe: podobe postanejo note, sekvence melodije, barve vzdušja, gibanje likovnega elementa postane sprememba v višini tona, film pa vizualna glasba. Vse, kar vidimo, je Lye izvirno ročno narisal neposredno na sličice filmskega traku in poskrbel, da je podoba v dialogu z glasbo. Čeprav se Škatla z barvami sprva lahko zdi eksperimentalni film, je bil v resnici posnet po naročilu britanske pošte kot reklama za njihovo nizko poštnino.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Vse o evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Belfast Belfast

Kenneth Branagh

nedelja, 22. 05. 2022 / 11:00 / Dvorana

Film, postavljen v burno obdobje poznih šestdesetih let, je humoren, nežen in globoko oseben spomin Kennetha Branagha na njegovo rojstno mesto. »Za tiste, ki so ostali, tiste, ki so odšli, in vse tiste, ki smo jih izgubili.« Oskar za najboljši izvirni scenarij in nagrada BAFTA za najboljši britanski film.

Tudi miši gredo v nebesa Myši patří do nebe

Denisa Grimmová, Jan Bubeníček

nedelja, 22. 05. 2022 / 11:30 / Mala dvorana

Razburljivo popotovanje miške in lisjaka je izjemna animirana pripoved o upanju, ljubezni in pogumu premagati na videz še tako nepremagljive stvari.  

Prasica, slabšalni izraz za žensko Prasica, slabšalni izraz za žensko

Tijana Zinajić

nedelja, 22. 05. 2022 / 14:30 / Dvorana

Alter komedija o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Filmski prvenec Tijane Zinajić je s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva.