Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Škatla z barvami A Colour Box

Len Lye / Velika Britanija / 1935 / 4 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Len Lye, država Združeno kraljestvo, leto 1935, produkcija G. P. O. Film Unit, dolžina 4 minute, slika barvna, zvok zvočni, glasba Don Baretto and his Cuban Orchestra

zgodba
Osrednja nit filma, ki ga je režiral Len Lye, je glasba. Ne le zato, ker ves film spremlja jazzovska kubanska melodija, pač pa ker vsi vizualni elementi sledijo ideji skladbe: podobe postanejo note, sekvence melodije, barve vzdušja, gibanje likovnega elementa postane sprememba v višini tona, film pa vizualna glasba. Vse, kar vidimo, je Lye izvirno ročno narisal neposredno na sličice filmskega traku in poskrbel, da je podoba v dialogu z glasbo. Čeprav se Škatla z barvami sprva lahko zdi eksperimentalni film, je bil v resnici posnet po naročilu britanske pošte kot reklama za njihovo nizko poštnino.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Ogled filmov, gradiva, delavnice in primeri dobrih praks v evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

sreda, 06. 12. 2023 / 19:20 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«