Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 01:18, tel: 01 239 22 17).

Škatla z barvami A Colour Box

Len Lye / Velika Britanija / 1935 / 4 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Len Lye, država Združeno kraljestvo, leto 1935, produkcija G. P. O. Film Unit, dolžina 4 minute, slika barvna, zvok zvočni, glasba Don Baretto and his Cuban Orchestra

zgodba
Osrednja nit filma, ki ga je režiral Len Lye, je glasba. Ne le zato, ker ves film spremlja jazzovska kubanska melodija, pač pa ker vsi vizualni elementi sledijo ideji skladbe: podobe postanejo note, sekvence melodije, barve vzdušja, gibanje likovnega elementa postane sprememba v višini tona, film pa vizualna glasba. Vse, kar vidimo, je Lye izvirno ročno narisal neposredno na sličice filmskega traku in poskrbel, da je podoba v dialogu z glasbo. Čeprav se Škatla z barvami sprva lahko zdi eksperimentalni film, je bil v resnici posnet po naročilu britanske pošte kot reklama za njihovo nizko poštnino.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Vse o evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

torek, 26. 10. 2021 / 18:00 / Mala dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.

Tri nadstropja Tre piani

Nanni Moretti

torek, 26. 10. 2021 / 20:00 / Dvorana

Nanni Moretti se v razburkani pripovedi o treh družinah, živečih v isti zgradbi, dotakne tem, kot so krivda in pravica, starševska odgovornost ter neizbrisne posledice naših odločitev.

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sreda, 27. 10. 2021 / 10:00 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.