Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (za danes zaprto).

Projekcije filma

četrtek, 21. 11. 2019 / 14:45 / Dvorana

LIFFe / Perspektive

Šivi Šavovi

Miroslav Terzić / Srbija, Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina / 2019 / 97 min / srbščina

Projekcije filma

četrtek, 21. 11. 2019 / 14:45 / Dvorana

LIFFe / Perspektive

Film o ženski, ki se v iskanju pravice sama bori proti sistemu, odstira enega hujših škandalov v novejši srbski zgodovini.

režija Miroslav Terzić, scenarij Elma Tataragić, fotografija Damjan Radovanović, glasba Aleksandra Kovač, montaža Milena Petrović, igrajo Snežana Bogdanović (Ana), Marko Baćović (Jovan), Jovana Stojiljković (Ivana), Vesna Trivalić (Marija), Dragana Varagić (zdravnica), Pavle Čemerikić (Marko)

festivali, nagrade Berlinale 2019 (nagrada Europa Cinemas Labe), Lecce 2019 (najboljši scenarij), Las Palmas 2019 (najboljša igralka, nagrada občinstva, nagrada združenja CIMA), FEST Beograd2019 (najboljša igralka, najboljši film regij, nagrada FIPRESCI), Peking2019 (najboljša nova scenaristka)

IMDb

Ana vsako leto praznuje rojstni dan svojega sina, ki naj bi po trditvah zdravnikov umrl dan po rojstvu. Danes bi bil star že osemnajst let. Toda Ana je prepričana, da so njenega sina s pomočjo zdravniškega osebja ugrabili iz porodnišnice in dali v nezakonito posvojitev. Ko se njena slutnja nekega dne nepričakovano potrdi, se spusti v neusmiljen boj s policijo, birokracijo in celo lastno družino, saj je odločena, da bo naposled odkrila resnico.

»V Srbiji je več kot petsto družin, ki si prizadevajo najti svoje otroke. Obstaja več kot petsto različnih zgodb in še več neslišanih glasov. Sklenil sem povedati eno izmed njih« (Miroslav Terzić) 

Miroslav Terzić
Rojen leta 1969 v Beogradu. Na tamkajšnji univerzi je najprej študiral mednarodno pravo, nato pa je vpisal podiplomski študij na Fakulteti za dramske umetnosti. Njegov prvi celovečerni film Ustanička ulica je bil premierno prikazan na filmskem festivalu v Sarajevu. Kot režiser sodeluje tudi s številnimi uveljavljenimi oglaševalskimi agencijami.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Zbogom, sin moj Di jiu tian chang

Wang Xiaoshuai

nedelja, 17. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Zgodba zakoncev, ki tragično izgubita edinca, je mojstrski preplet lirične izpovedi tihe bolečine in epskega orisa družbeno-zgodovinskih sprememb, ki so zaznamovale Kitajsko v zadnjih tridesetih letih.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Nenavaden teden s Tesso My Extraordinary Summer with Tess

Steven Wouterlood

nedelja, 17. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Po premieri na Berlinalu je film postal festivalski hit letošnjega leta.

LIFFe / Panorama

O, čudovita noč O Beautiful Night

Xaver Böhm

nedelja, 17. 11. 2019 / 16:45 / Dvorana

V nenavadni nočni odisejadi mladega glasbenika in skrivnostnega neznanca, polni mračnih čarobno-sanjskih podob, zaznamovanih s človekovo minljivostjo, je eno glavnih vlog odigral slovenski igralec Marko Mandić.