Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:15 (odprto še 04:36, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

torek, 07. 04. 2020 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Šivi Šavovi

Miroslav Terzić / Srbija, Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina / 2019 / 97 min / srbščina

Projekcije filma

torek, 07. 04. 2020 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Film o ženski, ki se v iskanju pravice sama bori proti sistemu, odstira enega hujših škandalov v novejši srbski zgodovini.

režija Miroslav Terzić, scenarij Elma Tataragić, fotografija Damjan Radovanović, glasba Aleksandra Kovač, montaža Milena Petrović, igrajo Snežana Bogdanović (Ana), Marko Baćović (Jovan), Jovana Stojiljković (Ivana), Vesna Trivalić (Marija), Dragana Varagić (zdravnica), Pavle Čemerikić (Marko)

festivali, nagrade Berlinale 2019 (nagrada Europa Cinemas Labe), Lecce 2019 (najboljši scenarij), Las Palmas 2019 (najboljša igralka, nagrada občinstva, nagrada združenja CIMA), FEST Beograd2019 (najboljša igralka, najboljši film regij, nagrada FIPRESCI), Peking2019 (najboljša nova scenaristka)

IMDb

Ana vsako leto praznuje rojstni dan svojega sina, ki naj bi po trditvah zdravnikov umrl dan po rojstvu. Danes bi bil star že osemnajst let. Toda Ana je prepričana, da so njenega sina s pomočjo zdravniškega osebja ugrabili iz porodnišnice in dali v nezakonito posvojitev. Ko se njena slutnja nekega dne nepričakovano potrdi, se spusti v neusmiljen boj s policijo, birokracijo in celo lastno družino, saj je odločena, da bo naposled odkrila resnico.

»V Srbiji je več kot petsto družin, ki si prizadevajo najti svoje otroke. Obstaja več kot petsto različnih zgodb in še več neslišanih glasov. Sklenil sem povedati eno izmed njih« (Miroslav Terzić) 

Miroslav Terzić
Rojen leta 1969 v Beogradu. Na tamkajšnji univerzi je najprej študiral mednarodno pravo, nato pa je vpisal podiplomski študij na Fakulteti za dramske umetnosti. Njegov prvi celovečerni film Ustanička ulica je bil premierno prikazan na filmskem festivalu v Sarajevu. Kot režiser sodeluje tudi s številnimi uveljavljenimi oglaševalskimi agencijami.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Ne pozabi dihati Ne pozabi dihati

Martin Turk

petek, 28. 02. 2020 / 17:00 / Dvorana

Film o dramah odraščanja in skrivnostih poletja.

Dnevnik Diane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević

Dana Budisavljević

petek, 28. 02. 2020 / 18:15 / Mala dvorana

Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok. Zgodba o najboljših ljudeh v najslabših časih. Veliki zmagovalec Puljskega filmskega festivala, kjer so ga gledalci sprejeli s stoječimi ovacijami.

Mleko Héraðið

Grímur Hákonarson

petek, 28. 02. 2020 / 19:15 / Dvorana

Zmagovalec predlanskega Liffa Grímur Hákonarson (Ovna) se vrača z navdihujočo zgodbo o neodvisni in pogumni ženski, ki se postavi po robu izkoriščevalski lokalni zadrugi.