Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odpre se čez 07:05).

Šampanjec za zajtrk Champagne for Breakfast

Chris Warfield / ZDA / 1980 / 102 min / angleščina

Za nostalgično zabavo in razgibano spolno življenje bo poskrbela živahna seks komedija z repertoarja bivše Sloge. Šampanjec za zajtrk je pravi mali biser zlate dobe ameriške pornografije, ko so trdo erotiko snemali umetelno in jo gledali na velikem platnu. Ko so ga leta 1986 prvič predvajali v kinu Sloga, je šlo za cenzurirano, mehko različico. Tokrat gre zares!

Fotografije

Prvič na sporedu kina Sloga od 31. 1. do 26. 2. 1986.
Film sta prijazno zagotovila založba Vinegar Syndrome in American Genre Film Archive.

Champagne (Leslie Bovee) je mlada in privlačna poslovna ženska, šefica oglaševanja in podpredsednica očkovega kozmetičnega imperija. Harry (John Leslie) je z vsemi žavbami podmazan, podjeten in postaven mladenič. On potrebuje službo, ona šoferja. A ker jo moški oblegajo na vsakem koraku, bi raje imela takšnega, ki ima raje moške. Harry pod pretvezo službo dobi. Toda kako dolgo bo lahko brzdal svoje kipeče strasti?

»V ljubljanskem kinu Sloga ne vrtijo filma, ki ne bi privabljal gledalcev z opozorilom, da otrokom ogleda ne dovolijo. Čeprav bi to opozorilo lahko prej veljalo za filme v kinu Šiška, kjer kri teče v potokih. /…/ Trenutno v Slogi vrtijo ameriški film Šampanjec za zajtrk, film, v katerem je za naše razmere v resnici kaj videti, čeprav dolžina samega filma priča, da so bile uporabljene škarje. Dvorana je vedno polna, med gledalci je veliko otrok. Zato ni čudno, da je v dvorani vzdušje takšno, kot da bi vrteli film Woodyja Allena. Nekatere scene so pač takšne, da jih otroci niso vajeni in jih razumejo po svoje …«
– Bojan Grom, Delo (16. 11. 1986)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Divja Slovenija Divja Slovenija

Matej Vranič

petek, 24. 09. 2021 / 16:00 / Dvorana

Novi film Mateja Vraniča (Ptice jezer) je čudovit dokumentarni prelet skozi bogastvo naravnega okolja v Sloveniji. Filmu dajejo poseben pečat izjemno redko videni prizori v naravi.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

petek, 24. 09. 2021 / 16:30 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.

Oče The Father

Florian Zeller

petek, 24. 09. 2021 / 18:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.