Danes je blagajna odprta od 13:00 do 20:15 (odpre se čez 07:59).

Šampanjec za zajtrk Champagne for Breakfast

Chris Warfield / ZDA / 1980 / 102 min / angleščina

Za nostalgično zabavo in razgibano spolno življenje bo poskrbela živahna seks komedija z repertoarja bivše Sloge. Šampanjec za zajtrk je pravi mali biser zlate dobe ameriške pornografije, ko so trdo erotiko snemali umetelno in jo gledali na velikem platnu. Ko so ga leta 1986 prvič predvajali v kinu Sloga, je šlo za cenzurirano, mehko različico. Tokrat gre zares!

Fotografije

Prvič na sporedu kina Sloga od 31. 1. do 26. 2. 1986.
Film sta prijazno zagotovila založba Vinegar Syndrome in American Genre Film Archive.

Champagne (Leslie Bovee) je mlada in privlačna poslovna ženska, šefica oglaševanja in podpredsednica očkovega kozmetičnega imperija. Harry (John Leslie) je z vsemi žavbami podmazan, podjeten in postaven mladenič. On potrebuje službo, ona šoferja. A ker jo moški oblegajo na vsakem koraku, bi raje imela takšnega, ki ima raje moške. Harry pod pretvezo službo dobi. Toda kako dolgo bo lahko brzdal svoje kipeče strasti?

»V ljubljanskem kinu Sloga ne vrtijo filma, ki ne bi privabljal gledalcev z opozorilom, da otrokom ogleda ne dovolijo. Čeprav bi to opozorilo lahko prej veljalo za filme v kinu Šiška, kjer kri teče v potokih. /…/ Trenutno v Slogi vrtijo ameriški film Šampanjec za zajtrk, film, v katerem je za naše razmere v resnici kaj videti, čeprav dolžina samega filma priča, da so bile uporabljene škarje. Dvorana je vedno polna, med gledalci je veliko otrok. Zato ni čudno, da je v dvorani vzdušje takšno, kot da bi vrteli film Woodyja Allena. Nekatere scene so pač takšne, da jih otroci niso vajeni in jih razumejo po svoje …«
– Bojan Grom, Delo (16. 11. 1986)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

torek, 06. 12. 2022 / 14:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Zločini prihodnosti Crimes of the Future

David Cronenberg

torek, 06. 12. 2022 / 17:00 / Dvorana

Zločini prihodnosti so futuristični film noir, s katerim se David Cronenberg vrača k svojim body horror koreninam, hkrati pa raziskuje teme umetnosti, tehnologije, evolucije in ekologije.

Razprodano

Dogodek L'événement

Audrey Diwan

torek, 06. 12. 2022 / 19:30 / Dvorana

Francija, 1963. Obetavna študentka Anne odkrije, da je noseča. Čeprav je splav zakonsko prepovedan, sklene ukrepati, saj hoče sama odločati o svojem telesu in svoji prihodnosti. A izpiti se bližajo, njen trebuh pa povečuje … Film, posnet po romanu Annie Ernaux, je osvojil zlatega leva v Benetkah in nagrado Kinotripove mladinske žirije na Liffu.