Danes je blagajna odprta od 15:45 do 20:45 (odpre se čez 08:39).

Šampanjec za zajtrk Champagne for Breakfast

Chris Warfield / ZDA / 1980 / 102 min / angleščina

Za nostalgično zabavo in razgibano spolno življenje bo poskrbela živahna seks komedija z repertoarja bivše Sloge. Šampanjec za zajtrk je pravi mali biser zlate dobe ameriške pornografije, ko so trdo erotiko snemali umetelno in jo gledali na velikem platnu. Ko so ga leta 1986 prvič predvajali v kinu Sloga, je šlo za cenzurirano, mehko različico. Tokrat gre zares!

Fotografije

Prvič na sporedu kina Sloga od 31. 1. do 26. 2. 1986.
Film sta prijazno zagotovila založba Vinegar Syndrome in American Genre Film Archive.

Champagne (Leslie Bovee) je mlada in privlačna poslovna ženska, šefica oglaševanja in podpredsednica očkovega kozmetičnega imperija. Harry (John Leslie) je z vsemi žavbami podmazan, podjeten in postaven mladenič. On potrebuje službo, ona šoferja. A ker jo moški oblegajo na vsakem koraku, bi raje imela takšnega, ki ima raje moške. Harry pod pretvezo službo dobi. Toda kako dolgo bo lahko brzdal svoje kipeče strasti?

»V ljubljanskem kinu Sloga ne vrtijo filma, ki ne bi privabljal gledalcev z opozorilom, da otrokom ogleda ne dovolijo. Čeprav bi to opozorilo lahko prej veljalo za filme v kinu Šiška, kjer kri teče v potokih. /…/ Trenutno v Slogi vrtijo ameriški film Šampanjec za zajtrk, film, v katerem je za naše razmere v resnici kaj videti, čeprav dolžina samega filma priča, da so bile uporabljene škarje. Dvorana je vedno polna, med gledalci je veliko otrok. Zato ni čudno, da je v dvorani vzdušje takšno, kot da bi vrteli film Woodyja Allena. Nekatere scene so pač takšne, da jih otroci niso vajeni in jih razumejo po svoje …«
– Bojan Grom, Delo (16. 11. 1986)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

ponedeljek, 11. 12. 2023 / 16:45 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Zadnjič

Telo Telo

Petra Seliškar

ponedeljek, 11. 12. 2023 / 18:00 / Mala dvorana

Intimni dokumentarec raziskuje izjemno življenje in zapleteni notranji svet ženske, ki je dvajset let preživela na robu med življenjem in smrtjo. Zgodba o vztrajnosti in sprejemanju, o bolezni in zdravju, o povezanosti telesa in duha.

Ponedeljki / Festival LGBT filma

Modra Blue

Derek Jarman

ponedeljek, 11. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Ganljiv, provokativen, žalosten, meditativen, radosten, ironičen in smešen – kakofonija čustev, ki jih gledalec doživlja na povsem subjektiven način. Modra je hvalnica notranjemu življenju, ki ohranja kanček optimizma in človečnosti sredi obupa.