Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Rušenje zidu Démolation d'un mur

Cinématographe Lumière / Francija / 1896 / 2 min / nemi / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Cinématographe Lumière, država Francija, leto 1896, produkcija Cinématographe Lumière, dolžina 2 minuti (pri 16 sličicah na sekundo), slika črno-bela, zvok nemi

zgodba
Pet moških uporablja krampe in druga orodja, da bi zrušili zid, kar jim čez nekaj časa uspe, a se zid potem čarobno znova sestavi. Na koncu filma je spet enak, kot smo ga videli prvič.

pedagoško gradivo Cinemini
filmska kartica za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Ogled filmov, gradiva, delavnice in primeri dobrih praks v evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

sreda, 06. 12. 2023 / 19:20 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«