Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 06:01, tel: 01 239 22 17 ).

Rja in kost De rouille et d'os

Jacques Audiard / Francija, Belgija / 2012 / 120 min

Pretresljiva zgodba o boksarju in trenerki kitov, ki ju zbliža huda nesreča, po kateri privlačna športnica pristane v invalidskem vozičku.

režija Jacques Audiard, scenarij Jacques Audiard, Thomas Bidegain, fotografija Stéphane Fontaine, glasba Alexandre Desplat , montaža Juliette Welfling, igrajo Marion Cotillard (Stéphanie), Matthias Schoenaerts (Alain van Versch), Armand Verdure (Sam), Céline Sallette (Louise), Corinne Masiero (Anna), Bouli Lanners (Martial), Jean-Michel Correia (Richard), Mourad Frarema (Foued), Yannick Choirat (Simon), Fred Menut (vodja varnostne službe), Francoise Michaud (Stéphaniejina mati)

festivali, nagrade Cannes 2012, Cabourg 2012 (najboljši film), Toronto 2012

IMDb

Pretresljiva zgodba o boksarju in trenerki kitov, ki ju zbliža huda nesreča, po kateri privlačna športnica pristane v invalidskem vozičku.

Ali je mladenič z družbenega obrobja: je brez prijateljev, brez denarja, brez doma. Njegovo edino bogastvo je petletni sin, s katerim se s severa Francije preseli k sestri v Antibes na Azurni obali. Ali v nočnem klubu spozna Stéphanie, privlačno trenerko kitov ubijalcev. A ko jo sreča naslednjič, je življenja polna Stéphanie povsem drugačna. Zaradi nenadzorovanega vedenja kitov namreč lepotica nekega dne doživi hudo nesrečo, v kateri ostane brez obeh nog. Ali je kljub zahtevni življenjski preizkušnji, ki se mu obeta, ne želi zapustiti, za oba pa je to težak nov začetek, v katerem se bo v iskanju sreče treba spoprijeti z visokimi in predvsem nepričakovanimi ovirami.

»Želeli smo močne, surove in nasprotujoče si podobe za podkrepitev melodrame: estetiko svetovne gospodarske depresije iz leta 1929, filmov podeželskih sejmov, katerih groteskna vizualnost oplemeniti temno resničnost sveta, v katerem Bog ‘izpljune mlačne’.« (Jacques Audiard)

Jacques Audiard
Rojen leta 1952 v Parizu. Prihaja iz filmske družine, njegov oče je uveljavljen scenarist in režiser Michel Audiard. Kariero je začel kot montažer pri očetovem filmu Bons baisers à lundi (1974), nadaljeval kot scenarist, leta 1994 pa s svojim prvim filmom še kot režiser. Z zadnjima filmoma Ko je zastalo moje srce in Prerok je ob dveh osvojenih baftah in nagradi žirije v Cannesu prejel kar 17 francoskih filmskih nagrad.

filmografija
1994 Regarde les hommes tomber (See How They Fall/Poglej, kako ljudje padajo)
1996 Un héros très discret (A Self-Made Hero/Diskretni junak)
2001 Sur mes lèvres (Read My Lips)
2005 De battre mon coeur s’est arrêté (The Beat That My Heart Skipped/Ko je zastalo moje srce)
2009 Un prophète (A Prophet/Prerok)
2012 De rouille et d’os (Rust and Bone/Rja in kost)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Novo na sporedu

Sibyl Sibyl

Justine Triet

sreda, 05. 08. 2020 / 18:30 / Dvorana

Sibyl, naveličana psihoterapevtka, se odloči posvetiti svoji prvi strasti: pisanju. Njena nova pacientka, obetavna igralka Margot, se izkaže za sila mikaven vir navdiha in mladenkina zgodba Sybil kmalu povsem prevzame. Medtem ko se vse bolj zapleta v igralkino burno življenje, na dan privrejo zakopani spomini in Sybil se mora soočiti s svojo preteklostjo.

Film pod zvezdami / Nadomestna projekcija

Čas deklištva Little Women

Greta Gerwig

sreda, 05. 08. 2020 / 21:30 / Dvorana

Igralka in režiserka Greta Gerwig se po filmu Lady Bird vrača s svežo, sodobno in zelo osebno priredbo priljubljene zgodbe o štirih sestrah, odločenih živeti po lastnih pravilih.

Svetilnik The Lighthouse

Robert Eggers

sreda, 05. 08. 2020 / 21:30 / Ljubljanski grad

Robert Eggers, režiser opevane ruralne srhljivke Čarovnica, se vrača s hipnotično, halucinantno in na 35-milimetrski trak posneto psihološko srhljivko o dveh svetilničarjih na odročnem severnoatlantskem otoku konec devetnajstega stoletja.