Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (za danes zaprto).

Projekcije filma

sobota, 23. 11. 2019 / 21:30 / Dvorana

LIFFe / Ekstravaganca

Prva ljubezen Hatsukoi

Takashi Miike / Japonska, Velika Britanija / 2019 / 108 min / japonščina

Projekcije filma

sobota, 23. 11. 2019 / 21:30 / Dvorana

LIFFe / Ekstravaganca

Takashi Miike svoje kultne filme že tri desetletja niza v neusmiljenem tempu, v Prvi ljubezni pa se znova kaže v vrhunski ustvarjalni formi.

režija Takashi Miike, scenarij Masa Nakamura, fotografija Nobuyashu Kita, glasba Koji Endo, montaža Akira Kamiya, igrajo Masataka Kubota (Leo), Nao Ohmori (Otomo), Shôta Sometani (Kase), Sakurako Konishi (Monica), Becky (Julie), Jun Murakami (Ichikawa), Sansei Shiomi, Seiyô Uchino (Gondo), Takahiro Miura (Yasu), Cheng-Kuo Yen (Wan), Chun-hao Tuan (Fu), Mami Fujioka (Chiachi)

festivali, nagrade Cannes 2019 – Štirinajst dni režiserjev

IMDb

Leo, mladi boksar, ki ga je zapustila sreča, neke noči v Tokiu sreča privlačno Monico, dekle na poziv in odvisnico od mamil. Leo se zaljubi v njen nedolžni videz, a ne ve, da je vpletena v veliko mamilarsko kupčijo. Za njunimi petami se kmalu znajdejo skorumpirani policist, jakuza gangster, njegov nasprotnik in najeta morilka, ki jo nadnju pošlje kitajska kriminalna organizacija. Usode vseh vpletenih se v tej noči prepletejo v značilnem slogu Takashi Miikeja, polnem zabave in vsesplošne anarhije.

»Film govori o obupanih kriminalcih, ki si prizadevajo živeti po najboljših močeh, vendar se posledično soočijo s smrtjo. /…/ Jakuza gangsterji danes ne morejo več živeti značilno za jakuze. To je morda pravi način za družbo, zanje pa predstavlja omejitve. Gre za čas, ko se pod vprašaj postavlja pomen ‘svobode’.« (Takashi Miike)

Takashi Miike
Rojen leta 1960 v mestu Jao, Japonska. Študij filma je kmalu prekinil in začel na televiziji opravljati različna neplačana dela. Na začetku devetdesetih let, med razcvetom t. i. nizkoproračunske produkcije za videotrg, je začel tudi sam snemati in kmalu delati kot po tekočem traku. Pozneje je snemal vse bolj zahtevna dela, a nazornemu prikazu surovega nasilja in seksa se nikoli ne odreče. Do danes je posnel že več kot devetdeset celovečercev.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Dnevi, ki prihajajo Els dies que vindran

Carlos Marqués-Marcet

sobota, 16. 11. 2019 / 21:15 / Dvorana

Režiser Marqués-Marcet je kot izhodišče za naturalistično osvetlitev dilem prihajajočega starševstva uporabil resnično pričakovanje otroka, v kakršnem sta se znašla glavna igralca.

LIFFe / Panorama

Zbogom, sin moj Di jiu tian chang

Wang Xiaoshuai

nedelja, 17. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Zgodba zakoncev, ki tragično izgubita edinca, je mojstrski preplet lirične izpovedi tihe bolečine in epskega orisa družbeno-zgodovinskih sprememb, ki so zaznamovale Kitajsko v zadnjih tridesetih letih.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Nenavaden teden s Tesso My Extraordinary Summer with Tess

Steven Wouterlood

nedelja, 17. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Po premieri na Berlinalu je film postal festivalski hit letošnjega leta.