Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (odprto še 03:05, tel: 01 239 22 17).

Prva ljubezen Hatsukoi

Takashi Miike / Japonska, Velika Britanija / 2019 / 108 min / japonščina

Takashi Miike svoje kultne filme že tri desetletja niza v neusmiljenem tempu, v Prvi ljubezni pa se znova kaže v vrhunski ustvarjalni formi.

režija Takashi Miike, scenarij Masa Nakamura, fotografija Nobuyashu Kita, glasba Koji Endo, montaža Akira Kamiya, igrajo Masataka Kubota (Leo), Nao Ohmori (Otomo), Shôta Sometani (Kase), Sakurako Konishi (Monica), Becky (Julie), Jun Murakami (Ichikawa), Sansei Shiomi, Seiyô Uchino (Gondo), Takahiro Miura (Yasu), Cheng-Kuo Yen (Wan), Chun-hao Tuan (Fu), Mami Fujioka (Chiachi)

festivali, nagrade Cannes 2019 – Štirinajst dni režiserjev

IMDb

Leo, mladi boksar, ki ga je zapustila sreča, neke noči v Tokiu sreča privlačno Monico, dekle na poziv in odvisnico od mamil. Leo se zaljubi v njen nedolžni videz, a ne ve, da je vpletena v veliko mamilarsko kupčijo. Za njunimi petami se kmalu znajdejo skorumpirani policist, jakuza gangster, njegov nasprotnik in najeta morilka, ki jo nadnju pošlje kitajska kriminalna organizacija. Usode vseh vpletenih se v tej noči prepletejo v značilnem slogu Takashi Miikeja, polnem zabave in vsesplošne anarhije.

»Film govori o obupanih kriminalcih, ki si prizadevajo živeti po najboljših močeh, vendar se posledično soočijo s smrtjo. /…/ Jakuza gangsterji danes ne morejo več živeti značilno za jakuze. To je morda pravi način za družbo, zanje pa predstavlja omejitve. Gre za čas, ko se pod vprašaj postavlja pomen ‘svobode’.« (Takashi Miike)

Takashi Miike
Rojen leta 1960 v mestu Jao, Japonska. Študij filma je kmalu prekinil in začel na televiziji opravljati različna neplačana dela. Na začetku devetdesetih let, med razcvetom t. i. nizkoproračunske produkcije za videotrg, je začel tudi sam snemati in kmalu delati kot po tekočem traku. Pozneje je snemal vse bolj zahtevna dela, a nazornemu prikazu surovega nasilja in seksa se nikoli ne odreče. Do danes je posnel že več kot devetdeset celovečercev.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

iOtok iOtok

Miha Čelar

ponedeljek, 09. 12. 2019 / 17:30 / Mala dvorana

iOtok je celovečerni dokumentarec o zadnjih trinajstih prebivalcih otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti.

Aeronavta The Aeronauts

Tom Harper

ponedeljek, 09. 12. 2019 / 18:30 / Dvorana

Napeta, vizualno osupljiva, pravljično navdahnjena in po resnični dogodkih posneta pustolovščina spet združi Felicity Jones in Eddieja Redmayna (Teorija vsega) – tokrat v košari balona na tvegani poti k novim znanstvenim odkritjem.

Medtem ko vas ni bilo Sorry We Missed You

Ken Loach

ponedeljek, 09. 12. 2019 / 20:30 / Dvorana

Pretresljiva drama Kena Loacha se z lucidnostjo in človečnostjo loti še enega perečega problema sodobne družbe: prekarnega dela in njegovega pogubnega vpliva na družinsko življenje.