Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (za danes zaprto).
od 30. julija 2020

Proxima Proxima

Alice Winocour / Francija, Nemčija / 2019 / 107 min / ruščina, nemščina, angleščina, francoščina

Sarah je astronavtka pri Evropski vesoljski agenciji in samska mati osemletne Stelle. Ko jo izberejo v ekipo, ki bo poletela na enoletno misijo v vesolje, mora začeti naporno urjenje, predvsem pa se pripraviti na ločitev od ljubljene hčerke.

igrajo Eva Green, Matt Dillon, Zélie Boulant-Lemesle, Aleksei Fateev, Lars Eidinger, Sandra Hüller, distribucija FIVIA – Vojnik

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Fotografije

iz prve roke
»Vesolje me je privlačilo, že odkar sem bila čisto majhna. Kasneje sem začela ta svet natančneje raziskovati in povsem me je prevzel. Srečala sem se s trenerji, ki pripravljajo astronavte, obiskala centre za urjenje in spoznala, koliko dela in let je potrebnih, da se naučiš ločiti od Zemlje. To redko vidimo v filmih. Tam težave običajno nastanejo v vesolju in ne na Zemlji, v resničnem življenju pa se astronavti velik del življenja samo pripravljajo. Nekateri potem sploh nikoli ne odidejo. Kot pri drugih mojih filmih me je pri Proximi najprej pritegnil neki svet, spotoma pa sem ugotovila, da me v resnici žene čisto intimen občutek. /…/ Hotela sem raziskati proces ločitve matere in hčerke, ki se zrcali v ločitvi med astronavtom in Zemljo.«
– Alice Winocour

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Okus lakote Smagen af sult

g. Boe

nedelja, 26. 09. 2021 / 11:00 / Dvorana

Sladko. Kislo. Mastno. Slano. Pekoče. Zgodba v petih poglavjih o ljubezni in strasti, družini in vrhunski kulinariki. Scenarij za film, v katerem nastopa Nikolaj Coster-Waldau, je skupaj z režiserjem napisal Tobias Lindholm, soscenarist Nažganih.

Potepanje papirnatega zmaja Potepanje papirnatega zmaja

razno

nedelja, 26. 09. 2021 / 11:30 / Mala dvorana

Sporočilno in likovno raznolik program kratkih animiranih filmov s festivala animiranega filma Animateka.

Kinobalon / Bobri

Prinčevo potovanje Le voyage du prince

Jean-François Laguionie, Xavier Picard

nedelja, 26. 09. 2021 / 13:45 / Dvorana

Fantastična pripoved o prijateljstvu med dvanajstletnim Tomom in princem iz oddaljene dežele, ki ob njunem odkrivanju raznolikih čudes izriše, kako pomembno je sobivanje s pisanim svetom, ki nas obdaja.