Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (odpre se čez 05:22).
od 30. julija 2020

Proxima Proxima

Alice Winocour / Francija, Nemčija / 2019 / 107 min / ruščina, nemščina, angleščina, francoščina

Sarah je astronavtka pri Evropski vesoljski agenciji in samska mati osemletne Stelle. Ko jo izberejo v ekipo, ki bo poletela na enoletno misijo v vesolje, mora začeti naporno urjenje, predvsem pa se pripraviti na ločitev od ljubljene hčerke.

igrajo Eva Green, Matt Dillon, Zélie Boulant-Lemesle, Aleksei Fateev, Lars Eidinger, Sandra Hüller, distribucija FIVIA – Vojnik

IMDb

Fotografije

iz prve roke
»Vesolje me je privlačilo, že odkar sem bila čisto majhna. Kasneje sem začela ta svet natančneje raziskovati in povsem me je prevzel. Srečala sem se s trenerji, ki pripravljajo astronavte, obiskala centre za urjenje in spoznala, koliko dela in let je potrebnih, da se naučiš ločiti od Zemlje. To redko vidimo v filmih. Tam težave običajno nastanejo v vesolju in ne na Zemlji, v resničnem življenju pa se astronavti velik del življenja samo pripravljajo. Nekateri potem sploh nikoli ne odidejo. Kot pri drugih mojih filmih me je pri Proximi najprej pritegnil neki svet, spotoma pa sem ugotovila, da me v resnici žene čisto intimen občutek. /…/ Hotela sem raziskati proces ločitve matere in hčerke, ki se zrcali v ločitvi med astronavtom in Zemljo.«
– Alice Winocour

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Corpus Christi Boże Ciało

Jan Komasa

sreda, 30. 09. 2020 / 15:00 / Dvorana

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.

Zadnjič

O neskončnosti Om det oändliga

Roy Andersson

sreda, 30. 09. 2020 / 18:00 / Dvorana

Švedski mojster Roy Andersson naniza neskončno, brezčasno zgodbo o absurdnosti in krhkosti našega obstoja. Film – hkrati oda in žalostinka – je refleksija o človeškem življenju v vsej njegovi lepoti in krutosti, veličastnosti in banalnosti.

Novo na sporedu

Bog obstaja, ime ji je Petrunija Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija

Teona Strugar Mitevska

sreda, 30. 09. 2020 / 20:30 / Dvorana

Film, posnet po dogodku, ki je pred leti vznemiril malo makedonsko skupnost, je univerzalna in nadvse aktualna zgodba o uporu proti patriarhalni družbi. Dobitnik nagrade LUX in nagrade Art kino mreže Slovenije.