Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (za danes zaprto).
Animateka 2008

Profesor Baltazar: Predstavitev digitalizacije in projekcija izbranih epizod Profesor Baltazar: Predstavitev digitalizacije in projekcija izbranih epizod

razno

 Profesor Baltazar – Serija 1

IZUMITELJ ČEVLJEV / IZUMITELJ CIPELA

Zlatko Grgić (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1967, 35mm, 9’10”

Profesor Baltazar je izumitelj. Nekega dne iznajde čudežne čevlje, ki znajo leteti, plesati, teči, skakati in celo drveti, kot avto. Ker je Baltazar radodaren mož, svoje čevlje podari vsem prijateljem.

HANIBALOVE ALPE

Zlatko Grgić, Boris Kolar, Ante Zaninović (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1969, digiBeta, 9’23”

Baltazar v Alpah sreča moža, ki tam že celo življenje jodla, čeprav ga pri tem motijo plazovi. Nato v Južnem morju naleti še na svetilničarja, ki se mu sladoled ves čas topi. Moža se zamenjata in tako lahko prvi sredi morja po mili volji jodla, drugi pa se v Alpah sladka s sladoledom.

ZVEZDNI KVARTET / ZVJEZDANI KVARTET

Zlatko Grgić, Boris Kolar, Ante Zaninović (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1969, 35mm, 8’42”

Krojač, cestar in steklar ugotovijo, da lahko s svojimi orodji ustvarjajo glasbo. A občinstvo ni navdušeno. Tudi po vztrajnih vajah in čudovitem nastopu jih publika še vedno ne razume.

Profesor Baltazar – Serija 2

NAJVEČJI SNEŽAK / NAJVEĆI SNJEGOVIĆ

Zlatko Grgić (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1972, digiBeta, 9’54”

V Baltazar mestu imajo vsi radi snežake. Neko zimo se odločijo narediti največjega snežaka na svetu. Vendar nihče ne pomisli na glavno težavo. Ko se bo snežak spomladi topil, bo povzročil pravo naravno katastrofo.

OBLAČNA ZGODBA / OBLAČNA PRIČA

Zlatko Grgić (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1972, 35mm, 9’36”

V Suhodolu že pet mesecev ni deževalo. Oblak Danijel, ki je zadolžen za zalogo dežja v Suhodolu, je odšel na svoj letni dopust. Vsi poskusi, da bi ga izsledili, so neuspešni, nato pa Profesor Baltazar iznajde radarski iskalec oblakov.

Profesor Baltazar – Serija 3

POŠAST FU-FU / NEMAN FU-FU

Ante Zaninović (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1977, digiBeta, 10’48”

Upokojeni znanstvenik Rudi verjame, da je v mestnem jezeru pošast, prav takšna kot v Lochnessu. Ker tega ne more dokazati, Profesor Baltazar odkrije način, kako pošast zvabiti na vodno gladino.

MAXOL

Boris Kolar (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1977, 35mm, 10’28”

Vrtnarju Maxiju propada posel, saj nič v njegovem vrtu in sadovnjaku noče zrasti. Le sinova, dvojčka, sta vsak dan višja in višja, tako da ju ne more več ne oblačiti ne nahraniti …

Profesor Baltazar – Serija 4

ZRAK

Zlatko Grgić (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1978, digiBeta, 5’28”

Avtomobili v Baltazar mestu povzročajo strašno onesnaženje. Vse mesto je zavito v oblak črnega smoga. Tudi Profesor Baltazar je že začel kašljati. Končno najde rešitev, a ne za dolgo …

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Martin Eden Martin Eden

Pietro Marcello

ponedeljek, 20. 09. 2021 / 21:00 / Dvorana

Avtobiografski roman Jacka Londona o mornarju, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici, postane v rokah italijanskega režiserja Pietra Marcella strastno filmsko popotovanje skozi nemirno dvajseto stoletje. Nagrada za najboljšega igralca v Benetkah in nagrada Art kino mreže Slovenije na zadnjem Ljubljanskem filmskem festivalu.

Lucio Dalla in njegova pesem Italije Per Lucio

Pietro Marcello

torek, 21. 09. 2021 / 17:00 / Dvorana

Pietro Marcello (Martin Eden) se vrača k dokumentarnemu filmu z zgodbo o italijanskem kantavtorju Luciu Dalli. Skozi sproščeni pogovor dveh glasbenikovih prijateljev in s pomočjo svobodne uporabe množice arhivskih posnetkov režiser sestavi večplasten portret Italije v drugi polovici prejšnjega stoletja.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

torek, 21. 09. 2021 / 20:00 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.