Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odpre se čez 04:15).
Iz Liffa v Kinodvor. Samo od 3. do 9. marca 2014!

Priseljenka The Immigrant

James Gray / ZDA / 2013 / 120 min

režija James Gray, scenarij James Gray, Richard Menello, fotografija Darius Khondji, montaža John Axelrad, Kayla Emter, kostumografija Patricia Norris, scenografija Happy Massee, glasba Christopher Spelman, producenti James Gray, Greg Shapiro, Anthony Katagas, Christopher Woodrow, igrajo Marion Cotillard, Joaquin Phoenix, Jeremy Renner, distribucija v Sloveniji Fivia Vojnik

festivali, nagrade Cannes 2013, München 2013

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Piše se leto 1921. Ewa Cybulski s sestro zapusti rodno Poljsko in se z ladjo odpravi v ZDA na iskanje ameriškega sna. Ko prispeta na Ellis Island, zdravniki odkrijejo, da je Magda bolna, zato ju ločijo. Ewo spustijo na ulice Manhattna, medtem ko mora sestra ostati v karanteni. V želji po ponovni združitvi s sestro se Ewa zaupa Brunu, očarljivemu, a dvoličnemu zvodniku, ki jo prisili v prostitucijo. Prihod Brunovega bratranca Orlanda, odrskega čarodeja, Ewi povrne zaupanje in vero v boljšo prihodnost, čeprav se sedaj mora soočiti z Brunovim ljubosumjem.

kritike
»In James Gray, ki ima New York v mezincu (Mafijske noči, Mala Odessa, V imenu pravice), vse detajle te prelomne dobe začrtuje in prikazuje tako filigransko in obenem tako slovesno, kot da bi nam hotel reči: ne, tega filma nisem izrezal iz drugega Botra, ampak iz same zgodovine! Kot da je posnel dokumentarec, ki so ga leta 1921 pozabili posneti – in ki kliče po operi, vredni Enrica Carusa.«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Cinemini: Igramo se Cinemini: Igramo se

razno

sobota, 25. 09. 2021 / 10:00 / Dvorana

Igramo se na trgu, igramo se z mucko, igramo se z gumbi, igramo se akrobacije! Pridi se igrat še ti, nam se že mudi! Program kratkih filmov s projekta Cinemini Europe.

Kinobalon / Bobri

Zverinice iz gozda Hokipoki Dyrene i Hakkebakkeskogen

Rasmus A. Sivertsen

sobota, 25. 09. 2021 / 13:45 / Dvorana

Lutkovni muzikal ali basen, ki nas nostalgično spomni na Zverinice iz Rezije.

Kinobalon / Bobri

Moj brat lovi dinozavre Mio Fratello Rincorre i Dinosauri

Stefano Cipani

sobota, 25. 09. 2021 / 16:00 / Dvorana

Ganljiv in obenem humoren film o najstniških tegobah, sprejemanju drugačnega in lastnega je posnet po resnični zgodbi ter istoimenski knjigi Giacoma Mazzariola, mladi iz kar 32 držav pa so mu podelili Evropsko nagrado mladega filmskega občinstva.