Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (za danes zaprto).
Iz Liffa v Kinodvor. Samo od 3. do 9. marca 2014!

Priseljenka The Immigrant

James Gray / ZDA / 2013 / 120 min

režija James Gray, scenarij James Gray, Richard Menello, fotografija Darius Khondji, montaža John Axelrad, Kayla Emter, kostumografija Patricia Norris, scenografija Happy Massee, glasba Christopher Spelman, producenti James Gray, Greg Shapiro, Anthony Katagas, Christopher Woodrow, igrajo Marion Cotillard, Joaquin Phoenix, Jeremy Renner, distribucija v Sloveniji Fivia Vojnik

festivali, nagrade Cannes 2013, München 2013

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Piše se leto 1921. Ewa Cybulski s sestro zapusti rodno Poljsko in se z ladjo odpravi v ZDA na iskanje ameriškega sna. Ko prispeta na Ellis Island, zdravniki odkrijejo, da je Magda bolna, zato ju ločijo. Ewo spustijo na ulice Manhattna, medtem ko mora sestra ostati v karanteni. V želji po ponovni združitvi s sestro se Ewa zaupa Brunu, očarljivemu, a dvoličnemu zvodniku, ki jo prisili v prostitucijo. Prihod Brunovega bratranca Orlanda, odrskega čarodeja, Ewi povrne zaupanje in vero v boljšo prihodnost, čeprav se sedaj mora soočiti z Brunovim ljubosumjem.

kritike
»In James Gray, ki ima New York v mezincu (Mafijske noči, Mala Odessa, V imenu pravice), vse detajle te prelomne dobe začrtuje in prikazuje tako filigransko in obenem tako slovesno, kot da bi nam hotel reči: ne, tega filma nisem izrezal iz drugega Botra, ampak iz same zgodovine! Kot da je posnel dokumentarec, ki so ga leta 1921 pozabili posneti – in ki kliče po operi, vredni Enrica Carusa.«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnji teden vsak dan

Bolečina in slava Dolor y gloria

Pedro Almodóvar

nedelja, 22. 09. 2019 / 21:15 / Dvorana

Najnovejši film španskega mojstra Pedra Almodóvarja je duhovita, čutna in ganljiva avtobiografska oda filmski ustvarjalnosti, ki je Antoniu Banderasu prinesla nagrado za najboljšega igralca na letošnjem Cannesu.

Dodatna projekcija

Beli vran The White Crow

Ralph Fiennes

ponedeljek, 23. 09. 2019 / 16:30 / Dvorana

Biografska drama o ključnem trenutku v življenju mladega Rudolfa Nurejeva, ki jo britanski igralec Ralph Fiennes zrežira kot preplet globokega poklona velikemu baletniku in napetega trilerja iz obdobja hladne vojne.

Zaton Napszállta

László Nemes

ponedeljek, 23. 09. 2019 / 19:00 / Dvorana

László Nemes nasledi z oskarjem nagrajeni prvenec Savlov sin z enigmatično zgodovinsko dramo o rojstvu 20. stoletja, a hkrati o civilizaciji na predvečer njenega zatona.