Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:30 (odprto še 01:46, tel: 01 239 22 17).
2. festival Kinotrip:

Pri sedemnajstih The Edge of Seventeen

Kelly Fremon Craig / ZDA / 2016 / 104 min

Naj te film odpelje iz trapastih sedemnajstih!

režija Kelly Fremon Craig, scenarij Kelly Fremon Craig, fotografija Doug Emmett, glasba Atli Örvarsson, montaža Tracey Wadmore-Smith, produkcija James L. Brooks, igrajo Hailee Steinfeld, Haley Lu Richardson, Blake Jenner, Kyra Sedgwick, Woody Harrelson, Hayden Szeto

IMDb

Ti je kul glasba iz osemdesetih? Se oblačiš na edinstven način? Si nekaj posebnega? Nadine, sedemnajstletna srednješolka, tudi. No, vsaj zdi se ji tako, zato pa je tudi nihče ne razume. Vse je ‘kr neki’, za umret! Vrstniki ji gredo na živce, brat in mama še bolj. Pa še v ljubezni je nerodna, na trenutke prav čudna. Edina svetla točka na tem svetu sta njena najboljša prijateljica Krista in profesor zgodovine g. Bruner (Woody Harrelson), za katerega se zdi, da ga njene težave ne zanimajo, a se mu Nadine včasih izpove. Njen svet pa se povsem sesuje, ko se Krista in njen brat zaljubita. So sedemnajsta lahko še bolj bedna??

Naj te film odpelje iz trapastih sedemnajstih!

Pred projekcijo 31.3. se bomo na Kolodvorski ulici pred Kinodvorom preizkusili v skejtanju na Urban Roof skateparku, v Kavarni Kinodvora pa s prstnimi rolkami na Fingerbear finger-skateparku.

Kino oznake: prijateljstvo, ljubezen, glasba, zabavno, zmenek 


Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinodvorišče / Razprodano

Poletje ’91 Poletje ’91

Žiga Virc

četrtek, 08. 06. 2023 / 21:30 / Kinodvorišče

Arhivski dokumentarec Žige Virca (Houston, imamo problem!) prinaša nov in neobremenjen vpogled v vsakdanjik prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine. Film, nastal s pomočjo obsežne akcije, v kateri so ljudi povabili, naj jim pošljejo svoje domače posnetke, postavi gledalca v avdiovizualni časovni stroj in ga ponese v kaotično obdobje pred in med osamosvojitvijo Republike Slovenije ter po njej.

Zadnjič

Metronom Metronom

Alexandru Belc

petek, 09. 06. 2023 / 17:00 / Dvorana

Bukarešta, 1972. Sedemnajstletna Ana sanja o ljubezni in svobodi. Neke noči se udeleži zabave, kjer s prijatelji pleše in posluša prepovedano radijsko oddajo Metronom. Takrat pa na vrata potrka Ceaușescujeva tajna policija … Film je prejel nagrado za najboljšo režijo v sekciji Posebni pogled na festivalu v Cannesu.

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

petek, 09. 06. 2023 / 19:45 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.