Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 12:07).

Prestopnika Los delincuentes

Rodrigo Moreno / Argentina, Brazilija, Čile, Luksemburg / 2023 / 180 min / španščina

Film Rodriga Morena pokaže, da je meja med suhoparnim vsakdanjikom in adrenalinskim življenjem kriminalcev sila tanka. Predvsem pa prikaže, kako daleč se je človek pripravljen podati za osebno svobodo in notranji mir.

igrajo Daniel Elías (Morán), Esteban Bigliardi (Román), Margarita Molfino (Norma), Germán De Silva (Del Toro/Garrincha), Mariana Chaud (Marianela), Gabriela Saidon (Flor), Cecilia Rainero (Morna), Javier Zoro (Ramon), Lalo Rotavería (Isnardi), Iair Said (Barrientos), Fabian Casas (Maestro), Adriana Aizemberg, Laura Paredes, Pablo Pinto

festivali, nagrade Cannes 2023, Sydney 2023, Karlovi Vari 2023, Melbourne 2023

Moran in Roman sta običajna bančna uslužbenca, ki se sprašujeta, ali v življenju obstaja še kaj več kot zgolj rutinsko delo. Moran nekega večera prizna, da je ukradel šeststo petdeset tisoč dolarjev, kar je dvakrat toliko, kot bi z rednim delom zaslužil do upokojitve. Zdaj se namerava predati policiji, a še pred tem Romanu ponudi polovico denarja, če bi ga zanj skril, dokler ne pride iz zapora. Njuno hrepenenje po boljšem življenu s tem dogodkom dobi nenaden in vznemirljiv obrat. 

»Zamisel je nekoliko povezana s starim filmom iz leta 1949, Apenas un delincuente Huga Fregonesa. Prvotno premiso sem izbral za izhodišče filma, vendar z mislijo preseganja – vrsto ‘preseganja’, ki me veliko bolj zanima, z idejo razgradnje žanrov. Če bi scenarij prebrali, bi dejali, da spominja na komedijo. Želel sem ustvariti komedijo in jo ‘razstaviti’, obenem pa sem želel tudi srhljivko z bančnim ropom in novo ‘razstavitvijo’ … navsezadnje pa vstop v bolj eksistencialno plast.« (Rodrigo Moreno)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!